Гудељ: "Био сам мртав три минута"

Б92
Гудељ: "Био сам мртав три минута"

МАДРИД - Драгиша Гудељ, који је рођени брат фудбалера Севиље Немање Гудеља, открио је шта му се све догодило и о његовим срчаним проблемима.

Тај догађај га је, посебно након што му се касније десио и други срчани застој, наговорио да због сопственог здравља прекине каријеру у 26. години.

"Три минута сам био мртав, без пулса. За мене је то било као секунда. Кад сам пао, устао сам и питао се 'Шта ми се догодило?' Мислио сам да ме неко ударио. Касније су ми рекли да сам био без свести седам минута и три минута у кардиореспираторном arrest. На снимку можете видети како сам почео да гураш људе и да им говорим да ми није ништа", почиње тешку причу за шпански AС Драгиша Гудељ.

Српски фудбалер се присетио тих момената, као и човека који му је помогао на лицу места.

"У мом случају кључна је била брзина и координација. Лекар, хитна помоћ, дефибрилатор... Све је било јако брзо. Имао сам среће што сам имао Божијег анђела који је учинио да тог дана будем с његовим сином на трибинама. То је Пепе Сегура, кардиолог у болници у Кордоби и један од најбољих у Шпанији, уједно и велики навијач Кордобе. Један сам му од омиљених играча. Он је мој други отац и с њим имам веома посебан однос. Bio je присутан и када сам одлучио да престанем да играм фудбал. Када ме је видео како падам, већ је знао шта се дешава, није оклевао и без размишљања је ушао на терен, а заједно са доктором Бретонесом из Кордобе врло мирно и искусно решили ситуацију. Три минута далеко од живота је пуно, био сам на рубу да се не вратим или да се вратим на други начин. Хвала Богу и њима, стигли су на време. Дугојем им свој живот."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана