Грчки медији: Полиција трага за вођом Бојса поријеком из БиХ

Г.С.
Грчки медији: Полиција трага за вођом Бојса поријеком из БиХ

АТИНА - Грчки портал Newsit објавио је нове информације о истрази хулиганских нереда у Атини и убиства 29-годишњег навијача АЕК-а.

Како наводи Newsit, из вјеродостојних извора блиских истрази дознали су да полиција сматра да су хрватски хулигани имали вођу и да је он побјегао с још десетак хулигана, хрватских и грчких, те да се крије. Познати су и први налази анализе мобилног телефона 105 ухапшених хулигана, од којих су већина Бојси.

Newsit пише да је наводни вођа нереда био на мјесту убиства 29-годишњег навијача АЕК-а Михалиса Катсоуриса. Наводе да је вођа поријеклом из БиХ. Након нереда је, како пишу, побјегао с групом од десетак других хулигана. 

"Његови подаци познати су властима и засад се не вјерује да је успио побјећи из земље. Вјерује се да се скрива у Грчкој", пише Newsit, преноси index.hr.

Истовремено су стигли први резултати анализа мобилних телефона ухапшених Бојса, навијача Динама. Објављене су фотографије претраживања на два мобилна телефона. "Чини се да су на ГПС-у тражили упуства за Игоуменитсу, Пиреј, али и паркинг у Барију и Анкони у Италији. По доласку у Атину уписали су двије конкретне адресе: једну иза Лицабетуса и другу у средишту Амароусија", наводи Newsit. Полиција сада наводно провјерава управо те двије адресе.

Покушава се утврдити и колико мобилних одговара СИМ картицама из Хрватске те именима власника, а анализирају се и мобилни телефони организованих навијача друге екипе чији су сигнали емиовали с истог мјеста.

"До данас немамо резултате ДНА тестова. Власти настављају истрагу у свим смјеровима како би идентификовале починиоца убиства. Затражили смо уклањање телефонске тајне и видеоматеријала који су важни за нашу обрану", рекао је за Newsit бранилац хрватских оптуженика Димитриос Зорбас.

Полиција фокусирана на два ножа

У сљедећих седам дана, пише Прототхема, биће познати резултати ДНК узорака прикупљених од 105 ухапшених хулигана. Према Меги, узорци прикупљени од ухапшених ће се упоредити с онима пронађеним код убијеног 29-годишњака како би се утврдило је ли неко од њих убојица.

Према информацијама из полиције, пишу грчки медији, у идућих седам дана биће објављени и подаци о око 60 предмета који су заплијењени и прикупљени око стадиона АЕК-а након нереда.

Власти су истрагу фокусирали на два склопива ножа који су идентификовани и заплијењени, а који се сматрају кључним доказима у случају, пише Прототхема. Један наводно припада ухапшеној особи албанског поријекла, а други 23-годишњем Хрвату. Полиција се нада да ће анализом узорака ДНА с ножева доћи до нових информација које ће помоћи у идентификацији убице.

Полиција сматра да још нису ухапшени сви хулигани који су учествовали у нередима те трага за још 10-12 особа, Хрвата и Грка. Грчки медији пишу да полиција вјерује да се ови хулигани скривају у Грчкој и чекају да се ситуација смири, након чега планирају побјећи. 

Полиција је такође утврдила да је најмање 5-6 хулигана који су ухапшени и снимљени током нереда учествовало и у инцидентима који су се догодили у новембру 2015. у Атини, на утакмици Лиге шампиона. Грчка полиција је тада идентификовала 35 хрватских навијача који су учествовали у нередима са српским навијачима. Тада је ухапшено неколико особа, од којих су неке ухапшене и у нередима прошле седмице.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана