Голман Лакташа Вања Кнежевић: Само да овако потраје

Д. П.
Голман Лакташа Вања Кнежевић: Само да овако потраје

ЛАКТАШИ - Голман Лакташа Вања Кнежевић ове сезоне брани у сјајној форми, а да је тако говори податак да на 23 прволигашка сусрета у којима је стајао на голу чак 14 пута није био савладан.

Сигурно је и то један од разлога зашто се екипа коју са клупе предводи Миљан Бајић налази на високом другом мјесту са жељом да до краја првенства покуша претећи водећи Радник.

- Стварно сам у доброј форми, али сигурно да је разлог за овако успјешну сезону и сјајна екипа коју Лакташи тренутно имају. Одлично функционишемо у свим сегментима и зато не треба да чуди што још имамо шансе да се дочепамо титуле. Само да овако потраје и са моје, али и са стране цијеле екипе - рекао је Кнежевић који је недавно прославио 23. рођендан.

Овај младић каријеру је почео у Борцу, а потом четири сезоне бранио за Крупу у кадетској лиги БиХ. У вријеме пандемије вируса корона вратио се на Градски стадион, потом по годину дана провео у Љубићу и добојској Слоги, пола сезоне у Звијезди 09 из које је фебруара 2023. године прешао у Лакташе.

- Уговор са Лакташима имам до краја сезоне, а да ли ћу остати, зависи и од амбиција клуба. За сада о томе не размишљам, већ желим да одбранама допринесем остварењу клупских циљева ове сезоне - наставио је Кнежевић.

Лакташи у суботу од 15.30 часова на свом стадиону у директном окршају са Радником имају шансу да предност Бијељинаца са садашњих седам смање на четири бода.

- Послије побједе у прошлом колу на гостовању код Жељезничар Спорт тима атмосфера у екипи је сјајна и сви једва чекамо суботу да се обрачунамо са Радником и нанесемо му први пораз у сезони. Јесенас смо у Бијељини изгубили са 0:1 и очекујем да им се реванширамо пуном мјером, самим тим и да смањимо заостатак и тако у финиш сезоне уђемо са објективним шансама да се дочепамо титуле. Једино ће нам недостајати повријеђени Дејан Босанчић, али вјерујем да се то неће пуно одразити на екипу - додао је Кнежевић.

Интересантно је да је и Вањин отац Зоран био активан фудбалер, који је поникао у Борцу. Послије играња за неколико клубова у Бањалуци 1991. године отишао је у Аустрију, гдје је у наредних осам сезона играо за осам нижелигаша.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана