Голман Лакташа Вања Кнежевић има сјајну сезону: Жеља Премијер лига

Г.С.
Голман Лакташа Вања Кнежевић има сјајну сезону: Жеља Премијер лига

ЛАКТАШИ - За голмана Лакташа Вању Кнежевића ово је сезона пуне афирмације. Код тренера Миљана Бајића добио је праву шансу и чини се да је у потпуности искористио.

Млади тим Лакташа је у налету, остварили су четири везане побједе и тако се вратили у борбу за лидерску позицију. Велики удио томе дао је и млади голман који се посебно истакао на дерби мечу против Рудар Приједора.

У финиш јесењег дијела сезоне екипа улази с пуно самопоуздања.

- Тријумф против Рудар Приједора нам пуно значи. Савладали смо великог ривала дошли до четврте побједе у низу и укључили се у борбу за врх. Такође је значајно што нисмо примили гол. Показали смо да имамо потенцијал и квалитет за врх и да можемо да се носимо с најквалитетнијим ривалима. Оно што радује је да екипа игра све боље, сигурније и да у овом дербију нисмо примили гол - рекао је Кнежевић за “Глас Српске”.

Ове сезоне млади голман је бранио на свих 11 мечева, а пет пута је сачувао своју мрежу. Лакташи играју веома офанзивно тако да чувар мреже има пуно посла.

- Задовољан сам својим партијама, али сматрам да увијек може боље. Не само ја, већ и комплетан тим. Млади смо сигурно је да имамо још простора за напредак. Квалитетно радим ове сезоне и желим да у потпуности искористим указану шансу. Знам да могу бити још бољи и сигурнији. Тренер и саиграчи ми вјерују што је најбитније, а на мени је да то повјерење оправдам - рекао је он.

Током каријере млади голман је бранио за Борац, Крупу, Слогу и Звијезду 09. С добојским клубом је изборио пласман у виши ранг Премијер лиге БиХ, а прошле сезоне је полусезону провео у Звијезди прије него што је дошао у Лакташе. Сигурно да је један од циљева и да брани у елитном рангу.

- Слога је добила прилику да игра Премијер лигу, али нисмо наставили сарадњу, био сам прошле сезоне у Звијезди која је на крају такође отишла у виши ранг. Можда буде трећа срећа па са Лакташима одем у Премијер лигу БиХ. Идемо корак по корак. Сигурно да бих волио да освојимо титулу. Међутим, тренутно смо сконцентрисани само на наредног ривала. Мислимо само на Славију и да на сваком мечу пружимо максимум па видјећемо гдје ће нас то одвести - додао је на крају млади голман.

Славија тежак ривал

У наредној утакмици Лакташи у дербију дочекују Славију.

- Очекујемо отворену утакмицу. Славија не блиста на гостовањима, али су увијек тежак ривал, дисциплинована и борбена екипа. Ипак, надамо се најбољем да забиљежимо побједу и у случају да Радник направи кикс преузмемо прво мјесто - нада се Кнежевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана