Голгетер Романије стао међу стативе: Нападач заблистао на голу

Дарко Драгичевић
Голгетер Романије стао међу стативе: Нападач заблистао на голу

ПАЛЕ - Нападач Романије Богдан Симанић обиљежио је 13. коло Прве лиге Републике Српске. Наиме, фудбалер паљанске екипе је у 48. минуту након искључења голмана Младена Лучића стао на гол и помогао свом тиму да с играчем мање направи сјајан преокрет у дуелу против Омарске (4:2).

У досадашњем дијелу шампионата Симанић је био најбољи стријелац Романије са четири гола, а против Омарске је показао да се и те како добро сналази и на другој позицији голмана. Понекад се дешавало да играчи стану на гол у судијској надокнади, али нападач Романије је ипак раритет, јер је бранио готово читавих 45 минута и није примио гол.

- Почетком другог полувремена искључен је наш голман Младен Лучић. Како на клупи нисмо имали резервног чувара мреже добровољно сам се јавио да станем на гол. Нисам досад у каријери никако бранио, било је треме, али како је утакмица одмицала били смо све бољи. Имао сам велику подршку саиграча. Екипа је у другом дијелу заиста добро стајала и затварала је прилазе голу. Срећом на крају је све испало како треба - истиче Симанић за “Глас Српске”.

Романија је у моменту искључења голмана Лучића губила 1:2 и гости су у том моменту помислили да ће бодови да крену пут Крајине. Међутим, услиједио је велики преокрет па је домаћин на крају славио са 4:2.

- У моменту искључења нисмо се предали. То као да нас је додатно мотивисало да до краја одиграмо максимално борбено и уз велику подршку публике смо остварили сјајну и веома значајну побједу. Опредијелили смо се да играмо на контранападе, а Омарска је жељела да искористи играча више. На крају смо се боље снашли. У другом дијелу смо дали чак три гола с играчем мање, а уз саиграче сам успио да сачувам мрежу и дошли смо до веома вриједних бодова - додао је Симанић.

Недавно је на утакмици против Ђенове на гол стао сјајни нападач Милана Оливије Жиру који је након тога проглашен за голмана кола у Италији иако је кратко боравио између статива.

- Жиру је свакако велико име свјетског фудбала и видио сам кад је стао на гол. Такав сам да све дајем за екипу и желим увијек побједу, тако да ако је потребно да станем на гол и браним и то ћу увијек урадити. У млађим категоријама сам имао жељу да будем голман и ето нисам очекивао да ћу на овакав начин испунити своју жељу - поручио је нападач Романије.

Циљ опстанак

Романија је повратник у прволигашко друштво. Екипа игра са доста осцилација, а тренутно је на 16. позицији са 12 бодова.

- Сигурно је да смо могли боље, али повратници смо тако да нам је требало времена да се привикнемо на виши ранг такмичења. Вјерујем у своје саиграче и очекујем да ће момци да се извуку из кризе и да ћемо остварити наш први циљ, а то је опстанак - истакао је на крају Богдан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана