“Глас Српске” у посјети новоградској Слободи: Вратићемо се и бити још јачи

Дејан Кондић
Стадион "Млакве"
Foto: Глас Српске | Стадион "Млакве"

НОВИ ГРАД - Ни након седам дана вода се није потпуно повукла са стадиона “Млакве”. Катастрофалне поплаве највише су погодиле Фудбалски клуб Слобода. Уништене су свлачионице, теретана, вешерај, систем за гријање...

У клуб ће данас доћи процјенитељи, који би требало да утврде штету коју је направила набујала вода, која је потопила 4.000 метара квадратних. Предсједник Младен Босанчић са сарадницима, као и у децембру након сличних дешавања, ухватио се у коштац са проблемом.

- Поплаве у децембру нису ни десет одсто овога што нам се сад десило. Тада нисмо добили посебну подршку, све смо сами санирали, али овај пут не можемо без помоћи са стране. Вода на стадиону је била скоро два метра. Повлачи се, али оставља за собом смеће и блато. Видјећемо шта ће рећи процјенитељи, али штета је огромна. Објективно, немамо услова да приведемо шампионат крају, али изашли смо Савезу у сусрет и одиграћемо четири кола. Јуче смо се поново окупили и одрадили тренинг у Добрљину, јер смо распустили екипу. Хвала генералном секретару Дејану Лукендићу који нам је поклонио гарнитуру црвене опреме у којој ћемо играти, јер је наша опрема завршила испод воде и неупотребљива је. Мало сам се и уморио од ове борбе, али нећу дићи руке од клуба и гдје год се Слобода буде такмичила, а ја будем предсједник, борићемо се за прво мјесто. Ако све буде како треба, моји спортски противници ће и сљедеће године стрепјети од Слободе - поручио је Босанчић.

Неколицину Слободиних првотимаца који су настањени у апартманима на стадиону пробудила је поплава. Рус Ајнар Ешба и Бразилац Евандро су били шокирани призором.

- Ово је велика катастрофа. Веома сам тужан, много волим овај клуб. Надам се да ће Слобода ускоро стати на ноге и да ћемо моћи завршити сезону - рекао је Ешба.

- Нисам могао да вјерујем шта се дешава, пробудио сам се и вода је била свуда око нас. Захвалан сам Богу што смо се спасли и што се вода повлачи - нагласио је Евандро.

Већ данас Новљани играју заостали првенствени меч против Рудара у Приједору. Слободу очекују још три сусрета до краја шампионата, од којих ће два играти као домаћин у оближњем селу Добрљину, против имењака из Мркоњић Града и Подриња из Јање.

Помажу ФСРС, ФС БиХ, УЕФА...

Предсједник Слободе Младен Босанчић истакао је да су многи обећали помоћ најстаријем клубу у Републици Српској.

- Разговарао сам са челним човјеком фудбала Српске и БиХ Вицом Зељковићем који је обећао да ће помоћи. Он ће посредством Зорана Лаковића обезбиједити и одређену помоћ УЕФА, која има посебна средства за ову намјену. Подршку је обећао и помоћник министра спорта Марио Ђуран. Слобода није сама - рекао је Босанчић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана