„Глас Српске” представља наредног ривала у квалификацијама: ПАОК још тражи игру

Дарко Пашагић
Foto: Агенције

БАЊАЛУКА - Шампион Грчке солунски ПАОК наредни је ривал Борца у квалификацијама за Лигу шампиона. Прошле сезоне екипа са легендарног стадиона „Тумба” освојила је четврту титулу шампиона након драматичне завршнице.

ПАОК је током прелазног рока сачувао окосницу шампионског тима, а довео је и неколико појачања за ову сезону. Свакако најпознатији играч који је дошао је Мади Камара, везиста који је током каријере играо за Олимпијакос и Рому, док се у тим вратио пољски дефанзивац Томаш Кедзиора.

На клупи је остао румунски тренер Разван Луческу, који је донио титулу шампиона и он воли да игра у формацији 4-2-3-1. Грчки шампион је и даље активан на тржишту гдје тражи још три појачања. Луческу није превише задовољан посебно рјешењима у нападу. Такође клуб је одбио понуду неколико италијанских тимова за голмана Доминика Котарског.

ПАОК је прошле сезоне дошао до титуле и због сјајних партија репрезентативца Србије Андрије Живковића који је имао 10 голова и девет асистенција. Уз њега одличан нападачки учинак је имао Кирил Десподов који је био најбољи стријелац тима са 11 голова.

Управо је учинак играча са крилних позиција донио титулу у Солун. Оно што је највећа снага ПАОК-а свакако је врућ домаћи терен. За само један дан надмашен је број продатих сезонских улазница, а како је дуел против Борца прва утакмица коју екипа игра у припремним утакмицама ПАОК није био на жељеном нивоу. Игра је далеко од жељене, али то не забрињава стручни штаб.

Осим побједе против АЕК Ларнаке 2:1 на старту припрема, солунски тим је доживио поразе од Хибернијана (0:1), а затим од Генка 1:3 -а и Борца водиће судије из Словеније. Главни судија биће Давид Шмајц који је прошле сезоне судио 27 мечева од тога 16 и првој лиги Словеније те два дуела Лиге конференције.

Њему ће у раду помагати Даиде Габровца и Томаша Черна, док је Дејан Балажиц именован за четвртог.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана