Генералка Звијезде 09 против Радничког 1922

Дарко Пашагић
Генералка Звијезде 09 против Радничког 1922

БИЈЕЉИНА - Фудбалери Звијезде 09 у генералној провјери пред прве званичне утакмице у новој сезони у суботу од 13 часова у етно-селу Станишићи одиграће сусрет против члана Прве лиге Србије Радничког 1922 из Сремске Митровице.

Биће ово за изабранике Дарка Милосављевића први излазак на природну траву од јесенас на једној утакмици и сигурно велики изазов за фудбалере, који су припреме и досадашње контролне сусрете играли на вјештачкој подлози.

- Сигурно да ће на овом мечу играчима бити потребно мало времена да се привикну на природну траву, али шта је, ту је. И против Радничког 1922 сви фудбалери ће добити шансу да се још једном докажу и да видимо колико су близу стартне поставе - нагласио је шеф стручног штаба Звијезде 09 Дарко Милисављевић.

У претходне три контролне утакмице његови изабраници прво су поражени од Железничара из Панчева са 1:3, а потом су савладали тузланску Слободу са 1:0 и Лозницу са 2:1.

- Сваки од ова три дуела показао је неке лоше, али и доста добрих ствари. У првом делу сезоне веома лако смо примали голове, а доста смо их и дали. Таква офанзивна игра није нам дала баш неке добре резултате, зато морамо на пролеће другачије да играмо. Тај нови приступ покушавамо да уиграмо баш у овим контролним сусретима - наставио је Милисављевић.

За премијерлигаша из етно-села Станишићи већ послије овог сусрета крећу званичне битке.

- Овај сусрет за нас ће бити у ствари генерална провера, јер већ 10. фебруара играмо утакмицу осмине финала Купа БиХ у којој ћемо бити гости апсолутном фавориту Борцу, а седам дана касније бићемо гости Посушја у 19. колу Премијер лиге. Што се тиче Купа покушаћемо све да изненадимо Бањалучане, али биће то изузетно тешко. Ништа лакше неће бити ни на стадиону “Мокри Долац”, јер играмо против екипе која је такође у тешкој ситуацији. Међутим, мора свим играчима да буде јасно да је наш бодовни заостатак у првенству прилично велики и да је за нас свака утакмица квалификациона. У свакој морамо ићи на победу и морамо да се боримо док год има наде за опстанак - додао је Милисављевић.

Мањи ростер

У наставку сезоне  стручни штаб Звијезде 09 имаће много мање фудбалера на располагању него јесенас. У зимском прелазном року клуб је напустило чак десет играча: Стефан Величковић, Младен Јутрић, Марко Јевремовић, Алекса Паић, Зоран Даноски, Крста Ђорђевић, Санех Бубакар, Еманулах Блажевић, Ненад Гаврић и Седад Субашић. Дошла су само три нова имена: Данило Шиповац, Енедин Мулалић и Лука Малић.

- Имаћемо знатно мањи ростер него јесенас. На располагању ће бити 23 играча са голманима и још неки јуниори из омладинске школе. Квалитетно смо одрадили досадашњи ток припрема и верујем да ће тај број фудбалера бити довољан за сва искушења која нас очекују - истакао је шеф стручног штаба Звијезде 09 Дарко Милисављевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана