Гаћиновић: Сви смо сањали ове мечеве одлуке

Танјуг
Гаћиновић: Сви смо сањали ове мечеве одлуке

СТАРА ПАЗОВА -Тренери немају обичај да говоре појединачно о играчима, али је селектор Србије Драган Стојковић „прекршио правило“ и рекао да је на њега најјачи утисак у посљедње вријеме оставио Мијат Гаћиновић.

Похвале селектора су дошле са разлогом, након сјајних партија које је Требињац пружао за грчки АЕК.

– Много ми је драго што сам опет са репрезентацијом, а пријају ми ријечи селектора Стојковића. Сада је на мени да оправдам поверење и да добре игре са клупске сцене пренесем и на репрезентативни ниво – истиче Мијат који је посљедњи наступ за А тим забиљежио  у новембру 2020. године у побједи против Русије 5:0.

- Пратили су ме пехови. Прво окупљање код селектора Стојковића пропустио сам због повреде, послије тога нисам имао адекватну минутажу у Хофенхајму. Сада је срећом све у реду, играм константно, пружам добре партије и спреман сам да допринесем игри у два најважнија меча на путу ка Европском првенству. У Будимпешти нас очекује пун стадион, ватрена атмосфера, нешто слично као у Лисабону против Португала. Али, зар нисмо сви као клинци сањали да у таквом амбијенту играмо и побјеђујемо у дресу своје земље, пита се Требињац.

Мађарска и Црна Гора су стари знанци Србије из два циклуса Лиге нација.

– Црну Гору смо побиједили у оба меча, са Мађарима смо имали много више проблема. Мађарска је у Београду показала да је врло организована. У њиховој игри нема падова, пружају максимум, тешко примају голове. И поред тога, створили смо велики број шанси и нисмо заслужили да изгубимо. Сада је прилика за реванш, побједа у Будимпешти могу да буду увертира за спектакл у дуелу са Црном Гором. Ту нема тајни. Добро се познајемо, они ће бити јако мотивисани, а наша је обавеза да на терену докажемо да смо бољи и да заслужујемо директан пласман на Европско првенство.

Сви спортски медији су брујали о Мијатовој ‘пањенки’ против Атромитоса у 95. минуту за побједу Аека од 2:1. Добио је надимак „Мистер Опап“.

– Било ми је страшно криво што против Динама нисам извео пенал у квалификацијама. Исто бих боцнуо лопту, јер знам из искуства да голмани у важним тренуцима никада не остају у мјесту. Био сам љут на себе, један сам од искуснијих у екипи и морао сам да преузмем одговорност. Против Атромитоса сам осјетио да се увукао страх у екипу, желио сам специфичним потезом да вратим самопоуздање и да покажем да посједујемо карактер који нас је довео до шампионске титуле. Боцнуо сам и све се завршило како треба, мада ми није било свеједно када сам погледао снимак. Прешло ми је у навику да тресем мреже на стадиону Аека, скоро све голове постигао сам на домаћем терену. Ако се томе дода да сам био стријелац првог гола на отварању овог стадиона, јасно је да надимак апсолутно има смисла- истакао је Гаћиновић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана