Гаћиновић ниже успјехе

Дарко Драгичевић
Foto: ФК Напредак

КРУШЕВАЦ - Тренер Владимир Гаћиновић ниже успјехе у Србији. Након што је извео Спартак у Европу, прошао је једно коло па промовисао Железничар из Панчева у Суперлигу, низ одличних резултата наставио је и у Напретку. Његова екипа је без пораза на старту прољећног дијела.

Наиме преузео је екипу у новембру прошле године и након мало времена успио да стабилизује клуб, који је заредао са квалитетним резултатима. Напредак је у серији од пет мечева без пораза и сада је међу екипама које се боре за пласман у плеј-оф Суперлиге Србије. У посљедњем колу Напредак је савладао Нови Пазар 3:1 и показао да се налази у одличној форми. А Гаћиновић је управо сјајно водио и Нови Пазар, који је морао да напусти због породичних проблема управо у моментима када је екипа била на врхунцу форме.

Прослава која је објављена на друштвеним мрежама је показала да је сјајна атмосфера унутар екипе.

- Има ли краја овоме? - питао је тренер Гаћиновић, а онда су сви играчи углас одговорили: “Нема”, па је услиједило велико славље.

Након меча Гаћиновић истиче да је управо та атмосфера главни адут Напретка.

- Одиграли смо заиста сјајан меч против веома квалитетне екипе Новог Пазара. Довољно је видјети да су они довели Адема Љајића, Сејдуба Суму па да се зна о како квалитетној екипи се ради. Ипак успјели смо да поведемо 3:0 и прикажемо једну од најбољих партија у посљедње вријеме. Показали смо да имамо јако добру хемију унутар екипе. Подсјећа ме заиста на ситуацију коју сам имао у Новом Пазару, када смо исто дисали као један. Играмо у одличној форми и то нас веома радује, јер показује да смо добро радили током припрема у Анталији, гдје смо имали веома тешке ривале. Знате како кажу: “Ако радите 100 одсто, можете се надати успјеху, ако радите 99 одсто, сигурно нећете успјети”. Само стручни штаб и играчи знају колико је рада уложено у ове резултате. Такође веома ме радује што смо “пробудили” публику. Све веће је интересовање за наше мечеве и то показује да навијачи препознају када се екипа максимално бори - истакао је Владимир Гаћиновић.

Напредак дјелује заиста компактно на терену. Екипа је максимално посвећена тимској игри, а тренер истиче да је било потребно вријеме да неке ствари буду на жељеном нивоу. Након одрађених зимских припрема и довођења неколико играча екипа је показала свој квалитет.

- Нисмо пуно мијењали тим. На почетку када смо у новембру преузели тим требало нам је вријеме да спроведемо своје идеје. Током зимске паузе смо циљали појачања која су нам веома потребна. Знао сам шта нам треба. Са Андријом Мајдевцем сам већ сарађивао у Новом Пазару, тако да ми је било јасно о каквом нападачу је ријеч. Такође Саша Марјановић је икона Напретка. Момак који има сјајан офанзивни квалитет и за наш тим је веома важно да се вратио Небојша Бастајић. Нажалост имамо проблема због повреда Дамира Садиковића, који је обновио повреду, као и Немање Ђековића. Али трудимо се да то све надокнадимо радом и тимском игром. Поновићу да је атмосфера веома битна, а прелијепо се осјећам у Крушевцу. Опет имам тај осјећај подршке и надам се да ћемо имати још више публике на нашим мечевима - додао је Гаћиновић.

Искусни тренер је често током каријере имао улогу “ватрогасца”. Преузимао је екипе које су биле у зони испадања, а онда их већином доводио чак и до мјеста које води у Европу. Али Гаћиновић је у Панчеву показао да може и да води екипе у освајање трофеја.

- То је неки тренерски усуд да већином преузмем екипе након лошег старта. Не плашим се никад изазова и вјерујем само у добар рад. Само то може да доведе до резултата. Али ето управо је Железничар био пример тога. Успели смо да изборимо пласман у виши ранг, иако је Графичар и те како знао да запрети током сезоне - додао је Гаћиновић

Напредак је сада на 10. мјесту у Суперлиги Србије. Бодовна разлика између клубова који су на позицијама за плеј-оф је веома мала.

- Никада нисам био тренер који се бавио калкулацијама. Нама је најбитнија само наредна утакмица и за њу се спремамо, то је Чукарички. Идемо меч по меч са жељом да екипа напредује и да настави у овом ритму, а онда ћемо видјети гдје ће нас то довести - додао је на крају искусни тренер.

Аплаузи

Напредак је у прошлом колу савладао Нови Пазар 3:1, а Гаћиновић истиче да је поносан због једног детаља.

- Након меча навијачи Новог Пазара су ме испратили дуготрајним аплаузом. Заиста ми је драго због тога, јер значи да сам оставио позитиван утисак у том клубу. Радио сам поштено и очигледно је да навијачи то увијек знају да препознају - рекао је Гаћиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана