Футсалери Борца настављају да пишу историју: Жељо пао и “на петопарцу”

Г.С.
Футсалери Борца настављају да пишу историју: Жељо пао и “на петопарцу”

БАЊАЛУКА - Футсал осваја Бањалуку, а Борац нове бодове. Изабраници Слободана Благојевића савладали су у “Борику” сарајевски Жељезничар у првом историјском дербију, у трећем колу Премијер лиге са 5:2.

Пред око 400 гледалаца “црвено-плави” су још једном показали сав квалитет, али и велико срце, јер су жељом сломили госте из Сарајева. Тек сад остаје жал за максималним учинком и због несрећног пораза у прошлом колу од Слободе у Тузли. Борчеви мајстори “петопарца” заборавили су ту епизоду и у другом дуелу на домаћем “буњишту” одушевили све који су дошли у “Борик” да виде старо ривалство на новом терену. Игор Мирковић је потврдио класу не само голом већ и баратањем лопте и њеним чувањем као у сефу. Његов дугогодишњи саборац Александар Муњиза такође се уписао у листу стријелаца, исто као и момак са разорним шутом Стефан Савић. Међутим, пут ка побједи утабао је двоструки стријелац Драган Верић потврдивши епитет правог појачања.

- Мислим да смо игром и залагањем заслужили ова три бода. Стварно смо се борили од првог минута. Овај пут сам се можда ја истакао, али у сљедећем мечу ће неко други. Ми смо прави тим. Честитам и екипи Жељезничара, то је једна озбиљна екипа, која ће сигурно бити у врху табеле, а мислим да смо ми сигурно међу четири тима ове године по квалитету. Остаје жал за побједом над Слободом. Стварно нисмо имали среће у Тузли. При нашем вођству од 1:0 промашили смо неколико добрих прилика и то нам се осветило у другом дијелу тамо - рекао је Верић.

Борац у четвртом колу гостује код екипе Бротња. Читлучани су без бодова након прве три рунде, тако да је то идеална прилика да “црвено-плави” дођу до прве гостујуће побједе.

- Идемо тамо по све три бода. Неће бити лако иако су они тренутно на посљедњој позицији на табели, али ми смо Борац и покушаћемо да наметнемо своју игру и славимо. Надам се да ћемо бити комплетни и онда не би смјело бити проблема - истакао је Верић.

Премијер лига

1. Слога               3        3        0        0        16      10      9

2. Радник              2        2        0        0        11      7        6

3. Борац               3        2        0        1        12      9        6

4. Слобода           3        2        0        1        14      12      6

5. Жељезничар    3        1        1        1        13      10      4

6. Сарајево           3        1        1        1        13      13      4

7. Мостар СГ                 2        1        0        1        8        6        3

8. Салинес            3        1        0        2        9        11      3

9. Херцеговина    3        0        0        3        8        15      0

10. Бротњо           3        0        0        3        9        20      0

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана