Фудбалски савез Републике Српске: Неизвјесно ко ће бити 18. прволигаш

Д. П.
Фудбалски савез Републике Српске: Неизвјесно ко ће бити 18. прволигаш

БАЊАЛУКА - Шампион Друге лиге Републике Српске, група запад, Слога из Трна, иако је играма на терену заслужила повратак међу прволигаше, готово је сигурно да се неће од наредне сезоне наћи у одабраном друштву. Иако руководство овог клуба улаже максималне напоре да обезбиједи сву потребну папирологију за добијање лиценце, неће у томе успјети, тако да је неминован чин одустајање од вишег ранга.

Због тога се сада Фудбалски савез Републике Српске нашао у проблему, јер се још не зна ко ће бити 18. прволигаш, а коначна одлука биће донесена у четвртак, 27. јуна, када ће се одржати сједница Извршног одбора ФС РС. Од екипа из групе запад због тешке материјалне ситуације жељу за вишим рангом изразила су само два клуба.

То су Текстилац из Дервенте, који је сезону завршио на 13. мјесту и новоградска Слобода, која је била 15. и требало би да се пресели међу трећелигаше. Наравно, кандидат је и Алфа Модрича, која је прволигашку трку завршила на 17. мјесту и требало би да наредне сезоне буде међу друголигашима. Шта ће на крају бити, остаје да се види.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана