Фудбалски савез БиХ промијенио одлуку пред старт лиге

Д.Д.
Foto: Г.С.

САРАЈЕВО - Комитет за хитност Фудбалског савеза БиХ усвојио је одлуке о измјенама и допунама пропозиција такмичења за наредну такмичарску сезону.

Прва одлука се односи на модел разигравања екипа које испадају из лиге БиХ у сезони 2024/25, оних екипа које буду пласиране на деветом и десетом мјесту по завршетку такмичења. 

У случај да девето и десето мјесто на крају такмичења заузму два клуба из истог ентитетског савеза, тада из лиге БиХ на крају директно испадају три најслабије пласирана клуба. Екипа која буде деветопласирана на табели лиге БиХ ће разигравати за пласман са првопласираном екипом из Прве лиге истог ентитетског савеза за сезону 2024/25, у двије међусобне утакмице. 

Термини утакмица, као и екипу домаћина прве утакмице разигравања ће бити одређени жријебом.

Друга одлука о измјени пропозиција такмичења се односи на статус страних играча у домаћем такмичењу. Страним држављанима у смислу права наступа се не сматрају играчи који имају држављанство неке од држава земаља бивше СФРЈ. 

У допуни пропозиција се сада налази да се страним држављанима не сматрају играчи који имају држављанство неке од земаља чланица Европске Уније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана