Фудбалски клубови у тешкој материјалној ситуацији: Све више одустајања

Г.С.
Фудбалски клубови у тешкој материјалној ситуацији: Све више одустајања

БАЊАЛУКА - Иако још нико није званично потврдио све је изгледније је да је друголигаш Јединство из Жеравице, које је неколико пута било на прагу Прве лиге Републике Српске, одустало од такмичења.

Они нису одиграли меч првог кола Друге лиге, група запад у коме је требало да буду домаћини Полету 1926 из Брода, а у Фудбалски савез Републике Српске за сада није стигао никакав допис од Жеравичана. Сада остаје да се види да ли ће Друга лига, група запад бројати 17 клубова или ће неко бити накнадно прикључен, али је јасно да је ситуација у мањим фудбалским срединама све тежа, првенствено због недостатка новца.

То неће бити једино одустајање од такмичења у лигама које се налазе под окриљем Фудбалског савеза Републике Српске. У Трећој лиги Републике Српске, група центар одустали су Хајдук из Баткуше и Црквина. Да ли ће их неко замијенити остаје да се види, али оно што још више брине јесте то да се још увијек не зна када ће почети такмичење у овој лиги. У Трећој лиги, група исток, која почиње наредног викенда одустали су Љесковац, који је прошле сезоне био други те десетопласирани Шековићи. Њихова мјеста заузели су Јања 2009, која је испала заузевши 15. мјесто те Братство из Братунца, које је било другопласирано у Четвртој лиги, група Бирач.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана