Фудбалери Швajцарске у 90. минуту до бода против Бјелорусије

Танјуг
Foto: Цра.цз

СЕНТ ГАЛЕН - Фудбалске репрезентације Швajцарске и Бјелорусије одиграле су вечерас у Сент Галену без побједника, 3:3 у мечу групе I квалификација за Европско првенство, које је на програму сљедеће године у Њемачкој.

Голове за Швajцарску постигли су Ђердан Шаћири у 28, Мануел Аканђо у 89. и Зеки Амдуни у 90. минуту. Стријелци за Бјелорусију били су Макс Ебонг у 61, Денис Пољаков у 69. и Дмитри Антилевски у 84. минуту. 

Селекција Румуније ће вечерас дочекати Андору. Швajцарска је прва на табели са 15 бодова, док је Румунија друга са 13. Израел је трећи са 11, а потом слиједе тзв. Косово са седам, Бјелорусија са шест и Андора, која је освојила два бода.  

Фудбалери Чешке побиједили су на свом терену селекцију Фарских острва 1:0 у мечу групе Е квалификација за ЕП 2024. Једини гол на утакмици постигао је Томас Соучек у 76. минуту из пенала. 

Селекција Пољске играће касније вечерас са Молдавијом. Албанија је прва на табели са 13 бодова, док је Чешка друга са 11. Пољска је трећа са осам, Молдавија има осам, док су Фарска острва посљедња са само једним бодом. 

Фудбалска репрезентација Грузије побиједила је у Тбилисију Кипар резултатом 4:0 у мечу групе А квалификација за ЕП 2024. Голове за Грузију постигли су Отар Китешивили у 46, Хвича Кварачелија у 58, Леван Шенгелија у 82. и Жорж Микаутадзе у петом минуту надокнаде времена из једанаестерца. 

Вечерас ће играти Норвешка и Шпанија. Шкотска је прва на табели са 15 бодова, док је Шпанија друга са 12. Норвешка је трећа са 10, док је Грузија четврта са седам бодова. Кипар је посљедњи без бодова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана