Фудбалери загребачког Динама пред пласманом у Лигу шампиона

Танјуг
Фудбалери загребачког Динама пред пласманом у Лигу шампиона

ЗАГРЕБ - Фудбалери загребачког Динама декласирали су Карабах резултатом 3:0, а Лил је савладао Славију 2:0, у првим мечевима плеј-офа Лиге шампиона.

Динамо је бољу игру у првом полувремену крунисао у 29. минуту, кад је Марко Пјаца матирао голмана шампиона Азербејџана. Претходно је у 17. минуту Мартин Батурина погодио пречку гола гостију. 

Карабах је најбољу шансу на утакмици имао у 57. минуту кад је Јасин Бензија из слободног ударца погодио стативу. Резервиста Сандро Куленовић је у 75. у 80. минуту головима практично рijешио питање пласмана у Лигу шампиона.

Лил је на стадиону у Валенсијену савладао Славију из Прага головима у другом полувремену и тако стигао на корак од пласмана у Лигу шампиона.

Џонатан Дејвид је у 52. минуту дао гол, а у 77. је асистирао Едону Жегрови за коначних 2:0. Славија није имала ни среће, два гола су јој поништена послије интервенција из ВАР собе, први због играња руком, други због офсајда. Српски нападач Андреј Илић је у 90+1. минуту замијенио најбољег играча утакмице Дејвида.

Реванш мечеви играју се сљедеће недјеље. Побједници двомеча ће у Лигу шампиона, поражени у Лигу Европе. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана