Фудбалери трнске Слоге послије 14 година поново у прволигашком друштву

Дарко Пашагић
Фудбалери трнске Слоге послије 14 година поново у прволигашком друштву

ТРН - Чекање се увијек исплати, а да је тако, најбољи примјер су фудбалери трнске Слоге који су освојили титулу шампиона у Другој лиги Републике Српске, група запад, и тако послије 14 година обезбиједили повратак на прволигашку сцену.

Дуго су Трњани таворили у друголигашкој конкуренцији, али прије двије године ствари су кренули узлазном путањом и сада су крунисани пласманом у елиту Српске.

- Тада је на мјесто спортског директора постављен Миленко Петровић, а недуго потом за шефа стручног штаба именован Предраг Мајкић. Направили су веома конкурентну екипу, која је расла из утакмице у утакмицу. У прошлој сезони смо били четврти, а сада смо постали прваци. Уз људе који су били у клубу, не смијемо заборавити ни велику помоћ од градских власти Лакташа, првенствено од градоначелника Мирослава Бојића - нагласио је вршилац дужности предсједника Слоге Саша Поповић.

Млади стручњак на клупи Трњана Предраг Мајкић поносан је на оно што је остварено ове сезоне.

- Имали смо најубојити напад, јер смо противничке мреже тресли чак 91 пут. Остварили смо највише побједа, имали најмање пораза. А за то је највећи “кривац” наша екипа која је састављена од домаћих искуснијих играча, али и фудбалера из омладинске школе Борца, који су нам се прикључили на почетку сезоне, те наших кадета. Као шлаг на торту био је долазак тројице Бразилаца у наше редове у другом дијелу сезоне. Да Силва Иво Мендеш, Калцерда Брајан Кевин да Силва и Оливеира Рикардо Соуза не само да су оправдали очекивања већ су показали да су далеко изнад овог ранга такмичења - нагласио је Мајкић, коме је ово први самостални ангажман на клупи неког тима.

Планирано је да припреме за наредну сезону почну крајем јуна.

- До тада ћемо дефинисати од постојећег играчког кадра ко је способан, а ко није за далеко веће изазове. Истовремено ћемо радити и на довођењу појачања - додао је Мајкић.

Спортски директор Миленко Петровић чини се да посљедњих дана има највише обавеза.

- Сада смо у разговору са Фудбалским савезом Републике Српске око процедуре за добијање лиценце за такмичење. Имамо све омладинске категорије, стадион, као и клупске просторије које испуњавају услове. Надам се да о том питању неће бити никаквих проблема. У наредним данима очекују нас и разговори са локалним привредницима о томе да нам помогну. Сигурно да ће нам у наредном периоду највећи проблем бити финансијске прилике, јер је свима јасно да је Прва лига далеко скупља од Друге - истакао је Петровић.

Дјевојчице

Да се у Фудбалском клубу Слога из Трна озбиљно ради на свим нивоима, говори и податак да је женска екипа до 13 година на завршном турниру за првака БиХ, који је прекјуче завршен у Зеници, освојила треће мјесто.

- Не само да имамо све омладинске селекције у мушкој конкуренцији већ имамо и веома квалитетне женске екипе, што потврђују и ове бронзане медаље освојене у Зеници - нагласио је Петровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана