Фудбалери Србије вечерас (20.45) гости Бугарске: Из Разграда се види Евро

Г.С.
Фудбалери Србије вечерас (20.45) гости Бугарске: Из Разграда се види Евро

РАЗГРАД - Фудбалска репрезентација Србије вечерас од 20.45 часова у Разграду против Бугарске игра трећи меч у квалификацијама за Европско првенство.

Реми Црне Горе и Мађарске у Подгорици (0:0) оставио је Србију на првом мјесту квалификационе групе Г, тако да ће "орлови" имати прилику да овом побједом заврше и јунски циклус као лидери на табели.

Штавише, три бода у граду "вјечитог" бугарског шампиона Лудогореца довела би Стојковићев тим на корак од пласмана на Европско првенство послије пуне 24 године! Имала би Србија у том случају девет бодова, а тек би је чекале утакмице са Мађарском (код куће и на страни) и са Црном Гором (код куће), са једина два конкурента у борби за прва два мјеста. Дакле побједа се намеће као императив у Бугарској, јер би са та три бода "орлови" дошли на максималних девет, побјегли би Црној Гори на пет разлике, на пет кола до краја и мирно би, на врху, чекали септембар, када на ред долазе мечеви са Мађарском у Београду (7.9) и Литванијом на страни (10.9). Имаће "орлови" још један мотив више да се у Разграду, али и до краја квалификација, боре за побједе, за максималан учинак. Јер, могло би то да им донесе први шешир на жријебу за групе на Европском првенству, што никако није мала ствар. Репрезентативни везиста Сергеј Милинковић-Савић истиче важност утакмице у Разграду.

- Сигурно да ћемо ићи на сва три бода, јер онда, нећу да кажем математички, али сигурно да бисмо велики део посла завршили. У случају победе били бисмо веома близу циља и пласмана на Првенство Европе - истакао је Милинковић-Савић.

Група Г

Србија        2        2        0        0        4:0     6

Мађарска    2        1        1        0        3:0     4

Црна Гора  3        1        1        1        1:2     4

Бугарска     3        0        1        2        1:5     1

Литва                   2        0        1        1        1:3     1

Са друге стране утакмица са Србијом је посљедњи воз за репрезентацију Бугарске да уђе у трку за прва два мјеста. Послије три одиграна меча Бугари имају само један бод. Прије тог дуела писали су тамошњи медији како ће Младен Крстајић добити отказ ако не савлада Литванце и да неће ни дочекати дуел са Србијом, међутим, из Фудбалског савеза Бугарске поручују да ни не помишљају о промјенама. Иначе биће ово трећи сусрет Србије и Бугарске, а претходна два добили су "орлови". Утакмица у Разграду биће 33. одмјеравање снага, рачунајући мечеве југословенске и бугарске репрезентације. Скор је апсолутно на страни данашњих "орлова" (19-6-7, гол разлика 67:43). Видјећемо шта ће донијети вечерашња утакмица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана