Фудбалери Србије дочекују Мађарску (20.45) у квалификационом мечу за Европско првенство: Без навијача јуре побједу

Г.С.
Фудбалери Србије дочекују Мађарску (20.45) у квалификационом мечу за Европско првенство: Без навијача јуре побједу

СТАРА ПАЗОВА - Лишени помоћи навијача са трибина фудбалери Србије вечерас од 20.45 часова угостиће Мађарску у четвртом колу квалификација за Европско првенство.

Због казне Европске фудбалске федерације на трибинама ће моћи да буду дјеца до 14 година па тако стадион “Рајко Митић” неће бити сабласно празан. Мађарска и Србија воде на табели са по седам бодова, Црна Гора има четири, Бугарска два, а Литванија један бод.

- Имамо велики респект према Мађарима, према њиховом квалитету и енормном напретку у последњих неколико година, али са друге стране верујемо у наш квалитет и оно што можемо да пружимо на терену и очекујем такмичарску утакмицу. Не знамо како ће играти Мађари, али знам како ће Србија. То је мој посао. Задовољан сам изузетном мотивисаношћу и расположењем што ми пуно значи. Играчи су дошли са осмехом. Посебно ме радује здравствени билтен. Сви играчи су спремни за меч - рекао је селектор Србије Драган Стојковић.

Селектор је додао да утакмица није кључна када је у питању пласман на Евро.

- Није кључна, јесте једна од најважнијих утакмица на путу ка Немачкој 2024. из једноставног разлога. Ако сте нас прогласили фаворитима, онда имамо задатак да такви и будемо на терену. Опет, има још да се игра. Морамо да се носимо са одговорношћу и изазовима велике утакмице. Све је урађено да спремни дочекамо меч - нагласио је Стојковић.

Капитен Душан Тадић рекао је да је стање у групи је очекивано, јер су Србија и Мађарска на водећим позицијама.

- Желимо да стално побеђујемо, некад је то могуће, некад није. Наш циљ је да се пласирамо на ЕП. Жарко желимо да остваримо тај резултат - истакао је Тадић.

Присјетио се мечева двије селекције у Лиги нација 2020. године.

- Они су у Београду били за нијансу бољи и победили, код њих смо ми доминирали. Откад је Пикси селектор, ми се питамо и тако ће и бити - рекао је Тадић

Против Литваније у недјељу требало би да одигра 100. утакмицу за Србију.

- Искрено, не значи ми ништа. Лепо је кад имаш одређен број наступа, али у прошлости што се дешавало са тим наступима остао ми је горак укус у устима. Није ми битно колико наступа имаш, већ шта си оставио иза себе. Колико си европских и светских првенстава играо, дао и наместио голова. Има играча који су одиграли 80 утакмица па нису нигде играли, а имате и људе попут Славише Јокановића који има мислим 50 наступа и играо је и Европско и Светско. То је најбитније - сматра фудбалер Фенербахчеа.

У другом мечу Г групе Литванија од 18 сати у Каунасу дочекује Црну Гору.

Поштовање Мађарима

Стојковић је похвалио наредног ривала.

- Имају изузетно самопоуздање, колективни дух и неколико сјајних индивидуалаца. Није Јирген Клоп луд тек тако да купи једног од најбољих везних фудбалера света Доминика Собосалаија. Ту су и Роланд Салаи, Милош Керкез, да не набрајам даље. Селектор је направио сјајан посао, а доласком на клупу променио је систем и стил игре, као и моја маленкост, и после је све било ствар надоградње. Очигледан је напредак последњих година. Сад се сетих и Адама Нађа - рекао је Пикси.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана