Фудбалери Шпаније побиједили Кипар, Азербејџан декласирао Шведску

Танјуг
Foto: Taнјуг/AP

Фудбалска репрезентација Шпаније побиједила је вечерас у гостима екипу Кипра резултатом 3:1 у мечу групе А квалификација за Европско првенство, које ће бити одржано 2024. године у Њемачкој.

Голове за Шпанију постигли су Ламин Јамал у петом, Микел Ојарзабал у 22. и Жоселу у 28. минуту. Једини стријелац за домаћу селекцију био је Костас Пилеас у 75. минуту. Грузија и Шкотска одиграле су у Тбилисију, без побједника 2:2.

Прво мјесто на табели групе А држи Шпанија са 18, док је Шкотска друга са 16 бодова. Ове двије селекције су још раније избориле пласман на ЕУРО. Норвешка је трећа са 10 бодова, Грузија има осам, а Кипар је посљедњи без бодова. У посљедњем колу групе А 19. новембра састаће се: Шпанија - Грузија и Шкотска - Норвешка.

Аутогол у 97. минуту одвео Мађаре на ЕП

Фудбалска репрезентација Азербејџана је у групи Ф на свом терену побиједила Шведску 3:0, док је Аустрија у гостима савладала Естоњу 2:0. Аустрија је прва на табели са 19 бодова, док је Белгија друга са 17. Ове двије селекције су још раније избориле пласман на ЕП 2024. Шведска је трећа са седам, колико има и четвртопласирани Азербејџан. Естонија је посљедња са само једним бодом. 

Мечеви посљедњег кола у групи Ф биће одиграни 19. новембра, а састаће се: Белгија - Азербејџан и Шведска - Естонија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана