Фудбалери Слоге завршили други дио припрема: Јагодић трља руке

Дарко Пашагић
Фудбалери Слоге завршили други дио припрема: Јагодић трља руке

ДОБОЈ – Фудбалери Слоге са три побједе и два ремија вратили су се са другог дијела припрема у којем су протеклих 14 дана боравили на Златибору.

Прије поласка у Србију изабраници Владе Јагодића поражени су од аустријског Кафенберга са 2:3, а на Златибору је била другачија прича. Послије ремија са Спартаком 2:2 савладан је Рудар из Пљеваља са 1:0. Услиједио је дуел са ИМТ-ом, који је завршен резултатом 0:0, а онда побједе против Инђије (2:1) и ФЦ Хата из Уједињених Арапских Емирата (2:0).

- Наравно да су резултати у припремним утакмицама у другом плану, али мени значе много, јер сам желио да играчи стекну додатно самопоуздање. Наиме, екипа је у односу на прошлу сезону претрпјела велике промјене и сигурно је да све то треба посложити. Морам да признам да је све било како смо планирали и играче морам да похвалим, јер су стоички поднијели све напоре на Златибору - нагласио је Јагодић.

На припремама је било 27 фудбалера међу којима и четири голмана.

- Оно што смо жељели то смо и урадили. Комплетирали смо екипу и сада на свим позицијама имамо по бар два играча, који готово равноправно конкуришу за мјесто у стартној постави. Још важније је да је међу тих 27 играча чак 11 млађе од 21 године, а јасно је да су они будућност. Можда до краја ове седмице доведемо још једног или двојицу фудбалера, али сигурно је да ће то бити играчи млађи од 21 године – истакао је Јагодић.

Искусни стручњак није желио никог да похвали од новајлија, али је видљиво да су двојица играча искочила у први план. Зоран Караћ је на Златибору постигао три гола и уписао двије асистенције, а Данило Шиповац је погађао два пута и исто толико пута био асистент.

- Није важно ко ће искочити у први план, као стријелац или асистент, важно је да сви заједно функционишемо као складна цјелина. На добром смо путу да тако буде - наставио је Јагодић.

За суботу, 22. јули планирана је генерална провјера на гостовању код прволигаша Лакташа.

- Још се не зна да ли ће наш сусрет првог кола Премијер лиге против Сарајева бити одгођен, јер то зависи од данашњег реванша тима са “Кошева” на европској сцени. Уколико обезбиједе пролаз готово је сигурно да ће наша премијера бити одгођена, а ако тако буде онда ћемо 29. јула имати још једну провјеру против зеничког Челика на “Билином пољу” - рекао је Јагодић.

Фудбалери Слоге у прошлој сезони су у посљедњем колу обезбиједили опстанак у Премијер лиги, а ове године сви у клубу се надају да се то неће десити.

- Жеља Управе клуба је да се клуб стабилизује на свим пољима и да се не доживи драматична ситуација са краја прошле сезоне. Наравно да је и у овој основни циљ опстанак, али желимо да се то оствари много раније. Ако се евентуално уради нешто преко тога, то ће бити велики плус - додао је Јагодић.

Модрича

Баш као и прошле јесени фудбалери Слоге ће домаће утакмице у првом дијелу сезоне играти на стадиону “Др Милан Јелић” у Модричи.

- “Луке” ћемо замијенити Модричом од 1. септембра, када на нашем стадиону почиње постављање хибридне подлоге и рефлектора. То значи да ћемо само прве двије или три домаће утакмице у првом дијелу сезоне одиграти на нашем стадиону, гдје ћемо се опет вратити тек на прољеће - нагласио је шеф стручног штаба Слоге Владо Јагодић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана