Фудбалери Слоге у одгођеном сусрету првог кола гостују код Зрињског: Тражићемо своју шансу

Дарко Пашагић
Фудбалери Слоге у одгођеном сусрету првог кола гостују код Зрињског: Тражићемо своју шансу

ДОБОЈ - Фудбалери Слоге у одгођеној утакмици првог кола Премијер лиге БиХ од 20.15 часова гостују на стадиону “Под Бијелим бријегом” у Мостару, гдје ће се састати са Зрињским.

У досадашња три одиграна сусрета изабраници Владе Јагодића су остварили два ремија и пораз, а интересантно је да су оба бода освојена на гостовањима у Посушју и код Жељезничара на “Грбавици”, док је доживљен пораз на “Лукама” од Сарајева. С друге стране, Мостарци су због наступа на међународној сцени до сада одиграли само двије утакмице у којима су забиљежили два тријумфа. 

- У овој репрезентативној паузи чека нас изузетно захтјеван задатак. Овакве утакмице су тешки испити не само за нас већ и за оне најјаче екипе у лиги. Иако су Мостарци одиграли само два првенствена меча, сигурно су уигранији од нас, јер имају иза себе неколико утакмица одиграних на европској сцени. То би у овом сусрету могла да буде њихова велика предност, али се надам да неће бити тако - рекао је Јагодић.

Прошле сезоне ове двије екипе састајале су се чак пет пута, три пута у првенству и два пута у полуфиналу Купа БиХ. 

- Успјели смо да у два наврата останемо непоражени и томе ћемо тежити и у овој вечерашњој утакмици. У претходна два гостовања код Посушја и Жељезничара смо остали непоражени, као и у посљедњем сусрету прошлог првенства у Габели, и било би лијепо да тај низ наставимо и у Мостару. У тим мечевима против Посушја и Жељезничара смо показали да смо направили одређени помак у техничком и тактичком смислу у односу на премијерни меч у овој сезони против Сарајева, када смо као домаћин били поражени - наставио је Јагодић.

Пред овај сусрет стручни штаб Добојлија има великих кадровских проблема, јер је неизвјестан наступ тројице фудбалера.

- Због температуре коју су имали претходних дана неизвјестан је наступ Франка Дадића и Дејана Попаре, који су још прилично ровити, а на отварању меча на “Грбавици” повријеђен је Јосип Квесић, тако да је и он под знаком питања. Још није завршена сва потребна папирологија за новајлију Дамира Садиковића и због тога ни он неће бити у конкуренцији. Ипак, имамо довољно фудбалера да пружимо квалитетан отпор. Респектујем екипу Зрињског и њиховог тренера Марија Иванковића, али идемо у Мостар да тражимо своју шансу - додао је Јагодић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана