Фудбалери Слоге почели припреме за наредну сезону: Старт са осам новајлија

Дарко Пашагић
Фудбалери Слоге почели припреме за наредну сезону: Старт са осам новајлија

ДОБОЈ - Под диригентском палицом шефа стручног штаба Владе Јагодића фудбалери премијерлигаша Слоге започели су припреме за нову сезону, која почиње 29. јула.

Састав Добојлија претрпио је велике измјене у односу на прошлу сезону, јер је клуб у овом прелазном року напустило чак 14 фудбалера. У првој "тури", одмах на крају првенства, отишли су: Бакир Брајловић, Давид Чолић, Милан Лалић, Тони Ливанчић, Демир Пецо и Немања Михајловић, саопштено на крају првенства. Послије тога Слогу је напустило још осам играча којима су истекли уговори: Остоја Шаула, Адонис Билал, Сташа Баштић, Иван Ђорић, Димитрије Зајић, Никола Попара, Марио Крстовски и Лука Куленовић.

- Због одласка великог броја играча морали смо реаговати и са нама на прозивци је било осам нових фудбалера. То су: голман Немања Шћекић (Брегалница, Штип), офанзивни везни играчи Зоран Караћ (Златибор Чајетина) и Амар Тахрић (Леотар), нападач Данило Шиповац (Зрињски) који је у прошлој сезони био на позајмици у Леотару, те тројица играча из Борца на једногодишњој позајмици: штопер Ђорђе Милојевић, задњи везни Дејан Попара и офанзивни везни Андреј Боснић. Договорили смо се са још два појачања, али они ће нам се прикључити за неколико дана. Ријеч је о репрезентативцу једне државе, који ових дана игра квалификације за европско првенство са својом земљом и шпицу. У преговорима смо са још два фудбалера, а ради се о лијевом беку и везном фудбалеру - нагласио је Јагодић.

Првој екипи прикључено је и пет фудбалера из Омладинске школе Слоге.

- То су: Ајдин Жилић, Албин Омић, Садин Ханџић, Миња Татић и Огњен Шешлак. С нама је требало да буде и млади Тарик Јашаревић, али је он то одбио, јер жели да се наметне у некој другој средини - наставио је Бабић.

Послије уводних љекарских прегледа и тестирања фудбалери добојског премијерлигаша радиће на добојским "Лукама".

- За 1. јул у Бањи Врућици имамо договорену утакмицу са аустријским Кафенбергом коју ћемо највјероватније играти три пута по 30 минута. Други дио припрема обавићемо на Златибору, гдје се селимо 5. јула и боравићемо 14 дана. Планирано је да одиграмо и пет контролних сусрета. Ривали ће нам бити: Спартак из Суботице 8. јула, Рудар Пљевља (11. јул), Вождовац (14. јул), Инђија (15. јул) и ФЦ Хата из Уједињених Арапских Емирата 18. јула. По повратку из Србије одиграћемо још генералну провјеру. Остаје да се види ко ће нам бити ривал, а овај меч играћемо највјероватније 23. јула - додао је Јагодић.

Играчи на прозивци

Уз осам новајлија на прозивци је било и 14 домаћих фудбалера, међу којима девет из прошле сезоне, те петорица јуниора који су прикључени првом тиму. То су: голмани: Елвир Трако, Иља Гучмазов и Ајдин Жилић, те играчи: Василије Перковић, Франко Дадић, Садин Ханџић, Милан Милановић, Албин Омић, Милош Николић, Миња Татић, Обрад Старчевић, Павел Баранов, Огњен Шешлак и Угљеша Стевановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана