Фудбалери Румуније декласирали такозвано Косово, меч обиљежили инциденти

ГС
Фудбалери Румуније декласирали такозвано Косово, меч обиљежили инциденти

ПРИШТИНА – Фудбалери Румуније декласирали су такозвано Косово резултатом 3:0, а меч првог кола групе Ц2 Лиге нација игран у Приштини обиљежили су тешки инциденти домаћих навијача који су жестоко вријеђали гостујуће играче, звиждали румунској химни и махали заставама Албаније и такозване ОВК.

Скандалозно понашање присталица такозваног Косова као да је додатно мотивисало Румуне, учеснике осмине финала претходног Европског првенства, који су лако и убједљиво стигли до три бода на старту такмичења.

Румунија је до побједе стигла предвођена Денисом Маном и Разваном Марином. Ман је постигао гол у 40. минуту, а у 51. је изборио пенал који је Марин претворио у 2:0. У 59. минуту Валентин Михајла је погодио стативу. Коначан резултат поставио је Марин голом у 82. минуту. Такозвано Косово је завршило меч с десеторицом, пошто је због другог жутог картона у 82. минуту искључен Мергим Војвода.

У оквиру исте групе, Кипар је као гост побиједио Литванију резултатом 1:0. У наредном колу, 9. септембра, Кипар ће дочекати такозвано Косово, док ће Румунија бити домаћин Литванији, јавља Танјуг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана