Фудбалери Рудар Приједора отпутовали за Мађарску: Генералка против Ђера

Дарко Пашагић
Фудбалери Рудар Приједора отпутовали за Мађарску: Генералка против Ђера

ПРИЈЕДОР - Фудбалери Рудар Приједора отпутовали су за Мађарску, гдје ће данас од 11 часова у Ђеру против истоимене екипе одиграти генералку пред наставак сезоне.

Стручни штаб Приједорчана на челу са Вулетом Тривуновић на овај пут повео је све расположиве играче.

- Ова утакмица биће за нас идеална прилика да видимо шта је све урађено током припремног периода, а уједно и поклон за играче да се опробају у дуелу са веома квалитетним ривалом. Ђер се такмичи у Меркантил лиги. То је други ранг такмичења у Мађарској и послије 21. кола налазе се на другој позицији са великим шансама да се наредне сезоне врате у елиту, односно у ОПТ лигу. Ријеч је о клубу који има традицију дугу 120 година. Познато је да су једини у овој земљи у два највиша ранга такмичења, који се финансира без било какве помоћи других, а тренутно у својим редовима има чак 17 странаца - нагласио је Тривуновић.

Нада се да ће се његови момци у дуелу са веома јаким ривалом представити у најбољем свјетлу.

- На терену ће се од почетак наћи они фудбалери који би требало да заиграју на званичној прољећној премијери, коју ће имати 2. марта на нашем терену против прњаворског Љубића. У наставку меча заиграће и преостали играчи. Све је ово још једна прилика да се наметну за стартну поставу, а можда и изгубе мјесто у њој. Све у свему биће ово велики испит за нас и надам се да ће проћи све у најбољем реду, а најважније је да нас мимоиђу повреде - наставио је Тривуновић.

Стратег Приједорчана задовољан је досадашњим током припремног периода.

- За сада је све одрађено по плану. Припреме у Медулину су биле пун погодак, а могу да кажем и да смо имали адекватне противнике док смо били у Хрватској. Одиграли смо и шест контролних утакмица, ова данашња биће седма и тиме ће бити заокружен овај припремни период, бар што се тиче провјера. Преосталих десетак дана до прве званичне утакмице смањиваћемо интензитет рада, све с циљем да што свјежији дочекамо наставак сезоне. Иако заостајемо седам бодова за Радником и четири за Лакташима, покушаћемо да тај заостатак надокнадимо, али неће бити трагедија ни ако у томе не успијемо - рекао је Тривуновић и додао да ће се у наредном периоду радити на побољшању инфраструктуре, прије свега на изградњи рефлектора и још једног терена са вјештачком травом.

Шест појачања

Рудар Приједор у зимском прелазном року знатно је појачао редове. Нови чланови постали су: Алмир Бекић, Ђани Салчин, Марин Самарџић, Милан Тришић, Марио Сајак и Патрик Гбегбе.

- Ријеч је о провјереним играчима, који су уз то и врхунски људи, тако да смо њиховим доласком већ сада на добитку. Вјерујем да ће се показати као права појачања и да са њима можемо да остваримо зацртане планове - рекао је тренер Рудар Приједора Вуле Тривуновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана