Фудбалери Рудар Приједора отпутовали на припреме у Медулин: Тривуновић повео 25 играча

Дарко Пашагић
Фудбалери Рудар Приједора отпутовали на припреме у Медулин: Тривуновић повео 25 играча

ПРИЈЕДОР - Фудбалери Рудар Приједора отпутовали су у Медулин, гдје ће се до 6. фебруара припремати за наставак сезоне у Првој Лиги Републике Српске у којој ће покушати да надокнаде седам бодова заостатка у односу на јесењег шампиона Радник из Бијељине.

На списку шефа стручног штаба Приједорчана Вулета Тривуновића за Хрватску нашло се 25 фудбалера. То су, голмани: Милан Тришић и Алекса Трнинић те играчи: Немања Пекија, Немања Раковић, Марио Сајак, Немања Марић, Драган Живановић, Алмир Бекић, Миле Ковачевић, Милорад Билбија, Александар Милаковић, Мујо Смајић, Патрик Гбегбе, Ђани Салчин, Марин Самарџић, Вукашин Даничић, Никола Њамцуловић, Марко Шебез, Жоел да Силва, Никола Комазец, Дамјан Марковић, Един Кесић, Филип Микић, Емрах Корлат и Павле Зец.

- Међу путницима су 23 фудбалера и два голмана и то је оно са чим у овом тренутку располажемо. Још нисмо комплетирали екипу, али очекујем да нам се у Медулину прикључи још један или два фудбалера, који ће у наставку сезоне носити дрес “рудара - нагласио је Тривуновић.

У Хрватској ће “рудари” наступити на традиционалном турниру “Медулин Куп 2024” и одиграти четири утакмице.

- Већ у суботу од 15 часова играмо против хрватског прволигаша Зрински Осјечко 1664. Три дана касније од 11 часова ривал нам је црногорски прволигаш Петровац, док ћемо 2. фебруара снаге одмјерити са чланом Српске лиге Београд Првом Искром из Барича. Четврти ривал биће нам неко из друге групе у зависности од пласмана, а ти мечеви играју се 5. и 6. фебруара. Све у свему овдје ћемо имати веома добре провјере, надам се и одличне временске услове да ухватимо залет за наставак сезоне - наставио је Тривуновић.

У досадашњем дијелу прелазног рока било је веома бурно на Градском стадиону у Приједору.

- За сада нас је напустило пет фудбалера. То су голман Кристијан Секулић те Александар Игњатовић, Александар Демоњић, Александар Петровић и Давор Перић. Довели смо Гбегбеа, Салчина, Самарџића, голмана Тришића и Бекића, а у клуб се вратио Сајак, који је у првом дијелу сезоне наступао за Омарску. Задовољни смо до сада урађеним у прелазном року, али то сигурно није све, јер има још доста времена за долазак још неколико фудбалера у наше редове - истакао је Тривуновић.

Екипе учеснице

На овогодишњем “Медулин Купу 2024” наступа осам екипа из шест земаља. У групи 1 осим Рудар Приједора налазе се црногорски Петровац, Прва Искра Барич (Србија) и хрватски клуб Зрински Осјечко 1664. У групи 2 су Работнички из Скопља (Сјеверна Македонија), хрватски Карловац 1919, пољски Тичи и црногорска Младост из Доње Горице. Мечеви по групама играју се до 3. фебруара, а 5. и 6. фебруара на распореду су мечеви за пласман.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана