Фудбалери Реала и Ситија уписали побједе

ГС
Фудбалери Реала и Ситија уписали побједе

Фудбалери Реал Мадрида и Манчестер Ситија уписали су по три бода након вечерашњих побједа над екипама Лајпцигом и Копенхагеном, у првим мечевима осмине финала Лиге шампиона.

Реал је славио минималним резултатом док је Сити постигао три гола, уз један примљен.

Једини гол за Мадриђане постигао је Брахим Дијас у 49. минуту сусрета.

Карло Анчелоти на овом мечу није могао да рачуна на петорицу стандардних првотимаца, али се, барем у првом полувремену, највише осјетио недостатак Џуда Белингема.

Иако је тренер Лајпцига Марко Росе био неповјерљив у погледу неиграња енглеског везисте, њега је повреда чланка заиста удаљила из конкуренције за овај сусрет. Можда би било боље за њега да је Белингем играо, с обзиром на то да је играч који га је замијенио направио разлику на овом мечу.

У другом мечу "грађанима" је ово била трећа посјета стадиону у данској престоници и тек прва побједа, након што су претходна два дуела (по један у Лиги шампиона и Лиги Европе), завршена без побједника.

Екипа Јакоба Неструба је пред овај дуел поражена на само три од посљедњих 19 мечева елитног такмичења које су игране на "Паркену", али је било суђено да наставе негативни низ у дуелима са актуелним шампионима Европе и упишу и четврти пораз.

Голове за енглески клуб постигли су Кевин де Брујне у 10. минуту, Бернардо Силва у 46. минуту и Фил Фоден у 92. минуту, док је са домаћи тим прецизан био Магнус Матсон у 34. минуту. 

Манчестер сити је на овом мечу имао посjед лопте 74 одсто, уз 10 шутева на гол данске екипе.

Реванш мечеви осмине финала су на програму 6. марта у Манчестеру и Мадриду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана