Фудбалери Радника вриједно тренирају на Јахорини: Ђурић слаже коцкице

Дарко Пашагић
Фудбалери Радника вриједно тренирају на Јахорини: Ђурић слаже коцкице

ЈАХОРИНА - Шеф стручног штаба Радника Велибор Ђурић задовољан је досадашњим током припрема, а поготово другом фазом коју његови изабраници обављају на Јахорини.

У табору Бијељинаца не крију да имају веома високе амбиције у наредном првенству, које почиње 12. августа, а да ли ће то бити довољно за освајање шампионске титуле и повратак у Премијер лигу, остаје да се види. Да имају високе планове у редовима Радника, потврдили су и довођењем чак десет нових фудбалера, а то су Бразилац Натан Крепалди да Круз, Михајло Амиџић, Славен Стјепановић, Милорад Албијанић, Саво Вељкић, Нигеријац Адешина Фатаи, Петар Шошкић, Ганац Сампсон Боампонг, Јован Качаревић и посљедње појачање Огњен Ристановић, који је стигао из Звијезде 09.

- Имамо десет нових фудбалера и није нимало лако да се уклопе у систем рада, али смо на добром путу да веома брзо искристалишемо оне који ће поднијети највећи терет у првенству. Не кријемо да имамо високе амбиције, али не треба заборавити да је из наших редова отишло девет играча и да појачања тек треба да покажу колико вриједе. Ипак, вјерујем да ћемо успјети да екипу уиграмо до почетка шампионата. Тражимо још адекватно рјешење на позицији десног бочног, гдје за сада имамо само Александра Васића и ту би отприлике заокружили прелазни рок - нагласио је Ђурић.

Бијељинци су до сада одиграли три контролна сусрета. У првом су побиједили зворничку Дрину са 2:1, док је други сусрет против Градине из Сребреника прекинут у 20. минуту због великог невремена при резултату 0:0. На Јахорини гдје обављају други дио припрема у трајању од десет дана савладан је Фамос из Источне Илиџе са 1:0.

- За сада све иде како смо планирали и могу да будем задовољан. Истина имамо мало проблема са повредама, тако да су претходних неколико дана на поштеди Марко Деспотовић, голман Никола Лакић и Боампонг. Међутим, све ће то бити у реду за дан, два. Већ данас играмо контролну утакмицу против Униса из Вогошће, а за суботу је заказан сусрет против Фамоса. Потом  се враћамо у Бијељину и настављамо са тренинзима. Генералка је планирана за 5. август, али још смо у потрази за ривалом - наставио је Ђурић.

По многима Радник би највећег конкурента у борби за титулу требало да има у екипи Рудар Приједора.

- Још је рано о томе причати, али сигурно да уз ове двије екипе не треба заборавити ни Лакташе, али ни Леотар, који је велика енигма. Оно што ћу тражити од своје екипе је да покушамо у првом дијелу сезоне да освојимо што већи број бодова, а онда ћемо видјети шта и како даље - додао је Ђурић.

Вучић

Некадашњи фудбалер Радника Дејан Вучић нови је члан стручног штаба бијељинског прволигаша. Посједује УЕФА А лиценцу, а до сада је радио у Јединству из Бродца и Подрињу из Јање. Он ће бити други помоћник шефу стручног штаба Велибору Ђурићу. Као што је познато први помоћник је Јово Борковић, док је тренер голмана Драган Ђорђић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана