Фудбалери Партизана послије пенала елиминисали Сабах за плеј-оф Лиге конференције

Танјуг
Фудбалери Партизана послије пенала елиминисали Сабах за плеј-оф Лиге конференције

БЕОГРАД - Фудбалери Партизана пласирали су се у плеј-оф Лиге конференција, пошто су у реваншу трећег кола квалификација побједили Сабах пеналима 5:4, послије 2:0 након 120 минута.

Идентичним резултатом Сабах је славио у Азербејџану.

Домаћи тим је пред 14.255 навијача од старта заиграо офанзивно, а послије неколико пропуштених шанси, коначно је повео у 30. минуту.

Послије велике гужве у петерцу домаће екипе најбоље се снашао Матеус Салдања и голом преполовио минус Партизана.

Предност Сабаха у потпуности је анулирао Бибрас Натхо прелијепим голом из слободног ударца, искоса са ивице шеснаестерца Израелац је изненадио голмана гостију који је очекивао центаршут.

До краја регуларног тока није било голова, па је меч отишао у продужетке.

Партизан је у 115. минуту остао са десеторицом на терену, пошто је због двије јавне опомене добијене у кратком временском року ван игре морао Кристијан Белић.

У пенал серији голове за Партизан постигли су Павловић, Николић, Калулу, Антић и Баждар, а за Сабах Исајев, Апех, Нуријев и Кристијан, док је ударац Аласкарова одбранио Јовановић и то из два покушаја, пошто је прва одбрана “поништена” јер је раније кренуо са гол линије.

Због протеста након прве Јовановићеве одбране црвени картон добио је Натхо.

Партизан ће се за пласман у групну фазу Лиге конференције против данског Нордсјеланда, који је у реваншу као домаћин побједио румунски ФЦСБ 2:0 и укупним резултатом 2:0 обезбједио пласман у плеј-оф.

Црно-бели су у сезони 2018/19 већ елиминисали дански клуб, у квалификацијама за Лигу Европе, и то са двије побједе (2:1 и 3:2).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана