Фудбалери Партизана поражени у Белгији, "црно-бијели" елиминисани из Европе

Танјуг
Foto: ФК Партизан

ГЕНТ - Фудбалери Партизана нису успели се пласирају у групну фазу Лиге конференција, пошто су вечерас у Белгији поражени од Гента резултатом 1:0 у реванш утакмици плеј-офа овог такмичења.

Једини гол на вечерашњем мечу постигао је Матијас Делорж у 88. минуту.

Гент је изборио пласман у групну фазу ЛК, пошто је прошле недјеље у Београду и у првој утакмици плеј-офа славио резултатом 1:0. "Црно-бијели" су послије вечерашњег ремија завршили овосезонски наступ у европским такмичењима.

Фудбалери Партизана су у другом колу квалификација за Лигу шампиона елиминисани од кијевског Динама, а потом је Лугано био бољи од "црно-бијелих" у трећем колу квалификација за Лигу Европе.

Фудбалери Партизана су вечерас елиминисани и из трећег европског клупског такмичења, пошто је Гент у два меча плеј-офа за пласман у ЛК био бољи од "црно-белих" (1:0, 1:0).

Фудбалери Гента су прву велику шансу у вечерашњем мечу имали у петом минуту, а Франк Сурдез је са око 10 метара шутирао преко гола. Партизан је потом два пута запријетио преко Гајаса Захида, који је оба пута био непрецизан. 

Захид је у 22. минуту имао велику шансу да доведе свој тим у вођство, али је ударац играча Партизана завршио поред лијеве стативе противничког гола.

Потом се углавном играло на средини терена, а онда је у 40. минуту поново Захид био у прилици, али промјене резултата није било. Прво полувријеме је завршено без голова.

Фудбалери Гента су заиграли ангажованије на почетку другог полувремена, а домаћи су у 48. минуту погодили пречку преко Омрија Ганделмана.

Тренер Партизана Александар Станојевић је потом извршио неколико измена, али "црно-бијели" нису успјели да постигну гол.

Играло се потом углавном на средини терена, али су домаћи играчи у финишу утакмице стигли до тријумфа голом Делоржа у 88. минуту. До краја меча није било промјене резултата.

За Партизан на овој утакмици није играо Матеуш Салдања, који је пропустио дуел са Гентом због повреде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана