Фудбалери Љубића остварили велику побједу на гостовању у Мркоњић Граду

Дарко Пашагић
Фудбалери Љубића остварили велику побједу на гостовању у Мркоњић Граду

МРКОЊИЋ ГРАД - Фудбалери Љубића у 32. колу Прве лиге Републике Српске остварили су веома важан тријумф на гостовању у Мркоњић Граду, гдје су на стадиону “Луке” савладали домаћу Слободу са 2:0.

Тако су Прњаворчани наставили са добрим играма у финишу сезоне, јер су у посљедњих осам првенствених сусрета освојили чак 18 бодова и веома су близу не само да обезбиједе опстанак, већ и да избјегну бараж за попуну прволигашког друштва. 

Од самог почетка сусрета видјело се да су гости силно мотивисани да остваре што бољи резултат. Изгарали су на терену и искористили прилике за гол, док су домаћи фудбалери покушавали кроз теренску иницијативу да дођу до преваге на терену, али безуспјешно и без идеје у завршници. Прњаворчани су дошли до предности у 17. минуту голом најбољег стријелца Александра Жишка. Он је убачену лопту захватио главом и смјестио у мрежу Ђорђа Вуковића, за опште славље играча Љубића на терену.

Други гол играчи Љубића су постигли у 63. минуту, а стријелац је био Андреј Боснић. Он је добио лопту убачену из аута и умакао одбрани Слободе и матирао Вуковића. Шеф стручног штаба Љубића Владанко Комленовић сијао је од срећа послије побједе своје екипе.

- Ово су велики бодови за нас у још једном низу тешких утакмица. У резултатском смислу због притиска. Видјели смо добру утакмицу. Добре двије екипе. Тиму Слободе желим да честитам на свим резултатима које је остварио ове године. Остаје нам још два кола да их приведемо крају и обезбиједимо опстанак - нагласио је Комленовић.

У табору домаћина нису били послије меча вољни за причу, а највише су били огорчени главним судијом Велимиром Дринићем из Модриче са својим помоћницима. Био је то његов познати “шоу” на “Лукама” по ко зна који пут.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана