Фудбалери Лакташа забиљежили седму узастопну побједу и на корак су ближе јесењој титули

Дарко Пашагић
Фудбалери Лакташа забиљежили седму узастопну побједу и на корак су ближе јесењој титули

ЛАКТАШИ - Лидер из Лакташа у 14. колу Прве лиге Републике Српске савладао је Козару из Градишке са 2:0 и тако се корак примакао освајању јесење титуле.

Изабраници Миљана Бајића од самог почетка сусрета били су бољи ривал и заслужено су стигли до седмог узастопног тријумфа. Већ у 18. минуту Бојан Марковић је одлично реаговао на центаршут Милана Шикањића с лијеве стране, скочио и главом матирао Луку Качавенду за 1:0. Имали су домаћи још неколико прилика, а једину за госте пропустио је Маринко Растока у финишу првог дијела сусрета. У наставак меча Лакташани су ушли још агресивније с циљем да постигну и други гол и ријеше питање побједника. Ипак све до 87. минута није било промјене резултата, тада је Шикањић ушао одлично по десној страни у шеснаестерац Градишчана, центрирао, а на правом мјесту био је Огњен Шкорић, направио трзај главом и погодио десни угао гостујућег гола - 2:0.

- Можда је побједа могла бити и убједљивија, али и овако је добро. Играмо из утакмице у утакмицу све сигурније и радујемо се да смо направили сјајну серију од седам узастопних побједа. То значи да смо послије 11 освојених бодова у првих седам мечева у наредних седам нанизали 21. Истина је да су нам се и посложили неки резултати конкурената, али има и наших заслуга за ово прво мјесто - нагласио је Бајић.

Шеф стручног штаба Лакташана и даље тврди да се ни играчи, али ни он не оптерећују освајањем првог мјеста на крају првог дијела сезоне.

- Било би лијепо да у Лакташе донесемо јесењу титулу, али се тиме не оптерећујемо. Жеља нам је да у свакој утакмици сви заједно пружимо максимум па шта буде - наставио је Бајић.

До краја јесењег дијела шампионата остала су још три кола. Лакташи прво гостују код Борца у Козарској Дубици, затим дочекују зворничку Дрину и онда путују на дерби у Требиње против Леотара.

- Било би лијепо да у два наредна меча забиљежимо побједе па да онда буде одлука о јесењем прваку у посљедњем колу. Не треба заборавити да се у том посљедњем, 17. колу игра још један дерби у којем Рудар Приједор дочекује бијељински Радник, тако да ће бити веома занимљиво - додао је Бајић.

***

ЛАКТАШИ        2 (1)

КОЗАРА    0 (0)

 

Стријелци: 1:0 Марковић у 18, 2:0 Шкорић у 87. минуту.

Стадион: Градски у Лакташима.

Гледалаца: 250.

Судија: Немања Алексић (Бањалука) 6,5.

Жути картони: Марковић, Милојевић, Вуковић (Лакташи), Бокић, Вељкић (Козара).

Играч утакмице: Огњен Шкорић (Лакташи) 7,5.

ЛАКТАШИ: Кнежевић 7, Милић 7, Вуковић 7, Шикањић 7, Марковић 7,5 (од 81. минута Николић -), Шкорић 7,5, Милојевић 7 (од 60. минута Џомбић 7), Тривић 7, Бабић 7, Тешић 7, Дојчиновић 7 (од 85. минута Гаврић -). Тренер: Миљан Бајић.

КОЗАРА: Качавенда 6, Сарајлић 6 (од 77. минута Вељкић -), Бубић 6 (од 84. минута Богучанин -), Хонг 6, Тешић 6, Бокић 6, Растока 6, Јандрић 6 (од 77. минута Делић -), Ангелески 6 (од 68. минута Асентић -), Садиковић 6, Поповић 6 (од 46. минута Модић 6). Тренер: Ален Медовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана