Фудбалери Лакташа ушли у завршну фазу припрема: Бајић циља врх табеле

Дарко Пашагић
Фудбалери Лакташа ушли у завршну фазу припрема: Бајић циља врх табеле

ЛАКТАШИ - Фудбалери Лакташа у суботу од 18 часова на стадиону “Билино поље” у Зеници одиграће генералну провјеру пред старт првенства у којем имају високе амбиције.

Биће то сигурно прави тест за изабранике Миљана Бајића да виде шта је све урађено у овој љетној паузи, али и да ли су припреме биле успјешне.

- Напорно смо радили, али мислим да смо направили прави посао. Седам играча је напустило наше редове, а исто толико је дошло (Милан Шикањић, Џафо Хаџић, Кристијан Пенић, Вук Тешић, Амар Смајиловић, Јанко Николић и Небојша Бабић). Све је то требало уиграти и прилагодити нашем систему игре. Зато вјерујем да ће утакмица против Челика, који се послије неколико година таворења вратио у Прву лигу ФБиХ, бити прави тест који би нам могао отклонити и неке посљедње дилеме - нагласио је Бајић.

У прошлом првенству његови изабраници су као повратник у прволигашко друштво изненадили многе и првенствену трку завршили на трећој позицији.

- Друга година је по правилу тежа од прве, али желимо поново да будемо у самом врху табеле, а ако се укаже прилика за нешто више, покушаћемо да је искористимо. У прошлом шампионату смо многима помрсили рачуне, јер нас и нису озбиљно схватали, али сада ће сигурно бити знатно теже - истакао је Бајић.

По њему, наредна првенствена трка биће много занимљивија од претходне у којој је Крупа доминирала.

- Сви се појачавају, у своје редове враћају бивше играче и вјерујем да ће првенство бити много интересантније. Као највеће фаворите за освајање титуле видим Радник и Рудар Приједор, не смије се отписати ни Леотар, а ми смо ту негдје. Много ће зависити и од старта, односно од првог дијела сезоне у којем је много лакше сакупљати бодове - наставио је Бајић.

На премијери ће Лакташи угостити Слободу из Мркоњић Града.

- Прошле сезоне нисмо били успјешни на старту. Сада желимо да првенство отворимо цијелим плијеном. Вјерујем да ће бити тако - додао је Бајић.

Четири провјере

У досадашњем току припрема Лакташи су одиграли четири контролна сусрета. Прво су савладали Жељезничар Спорт са 4:1, а потом је комбиновани састав савладао нижелигаша Жупу из Милосаваца са 8:0. У трећој утакмици доживљен је пораз од премијерлигаша Слоге из Добоја 1:2, а протеклог викенда изабраници Миљана Бајића играли су против Козаре неријешено, 1:1.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана