Фудбалери Лакташа почели припреме: Поново мјеркају горњи дио табеле

Дарко Пашагић
Фудбалери Лакташа почели припреме: Поново мјеркају горњи дио табеле

ЛАКТАШИ - Фудбалери Лакташа започели су припреме за нову сезону, а циљ управе клуба је и да се у првенству Српске, које почиње 12. августа, боре за горњи дио табеле.

Лакташи су прошле године као повратници у прволигашко друштво изненадили фудбалску јавност и одличним играма заузели трећу позицију са 69 бодова, колико је имала и Звијезда 09, која се послије недобијања лиценце шампиона Крупе за наступ у Премијер лиги обрела у елити БиХ.

- И ове сезоне отприлике су нам исти циљеви и сигурно је да ће бити теже потврдити висок пласман. Наиме сада сви знају да имамо шта да кажемо у овом рангу такмичења и сигурно ће бити знатно захтјевније поновити исти успјех - нагласио је шеф стручног штаба Лакташа Миљан Бајић.

У односу на прошлу сезону било је доста измјена у играчком кадру, а стручни штаб Лакташа може за сада рачунати на седам нових играча. То су Милан Шикањић, Амар Смаиловић, Јанко Николић, Џафо Џафић, Кристијан Пенић, Небојша Бабић и Вук Тешић. У редовима Лакташа остао је и некадашњи фудбалер Црвене звезде и златни “орлић” са Новог Зеланда Филип Јанковић, који ће сигурно представљати велико појачање.

- Сада нам предстоји да се добро уиграмо, а комплетне припреме обавићемо у Лакташима. Планирали смо одигравање пет контролних утакмица. Први противник 15. јула требало би да нам буде Жељезничар Спорт тим, а четири дана касније састаћемо се са Жупом из Милосаваца. За 23. јул је заказан сусрет са Слогом, који ће Добојлијама бити генералка пред старт Премијер лиге. Против Слободе из Мркоњић Града играмо 29. јула, а 5. августа у генералној провјери ривал ће нам највјероватније бити зенички Челик - додао је Бајић.

На првом окупљању Лакташа било је присутно 26 фудбалера, а међу њима су била и двојица фудбалера на проби те пет играча из омладинске школе Лакташа.

Чак десет одлазака

У овом прелазном року Лакташи су се растали са чак десеторицом фудбалера. Чланови овог прволигаша у наредној сезони неће бити Небојша Рунић, Боро Ерић, Огњен Савичић, Урош Стаменковић, Никола Бабић, Владимир Петковић, Василије Јотић, Михајло Амиџић и Душан Комљеновић са којима није настављена сарадња те Давид Вуковић, који се послије позајмице вратио у бањалучки Борац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана