Фудбалери кијевског Динама прегазили Партизан

Танјуг
Фудбалери кијевског Динама прегазили Партизан

ЛУБЛИН - Фудбалери Партизана убједљиво су поражени од кијевског Динама резултатом 2:6 у првом мечу другог кола квалификација за Лигу шампиона.

Њемачки судија Кристијан Дингерт је за само 11 минута дао два жута картона играчима Партизана - Матеушу Салдањи и Нејтану де Медини.

У 22. минуту Нијемац је послије интервенције из ВАР собе досудио пенал за Партизан јер је Александар Каравајев фаулирао Алда Калулуа.

Сигуран са бијеле тачке био је Салдања, који је послао лопту у мрежу популарном “Пањенком”.

Динамо је бољу игру крунисао изједначењем у 40. минуту.

Микола Шапараенко је после додавања Владислава Кабајева снажним ударцем са 15 метара матирао дотле одличног Александра Јовановића.

Само три минута касније најтрофејнији украјински клуб стиже до потпуног преокрета.

Стријелац је био Володимир Бражко, који је послије лоше избијене лопте Светозара Марковића послао лопту у мрежу ударцем искоса са око 18 метара.

У 45. минуту Салдања је шутирао искоса са пет метара, али је голман Динама Георгиј Бушчан био одлично постављен.

У саедећем нападу, Каравајев је искоса са 15 метара шутирао, Никола Антић је у жељи за изблокира ударац промијенио смјер лопти и она је преварила голмана Јовановића и завршила у мрежи. На полувремену је тренер Партизана Александар Станојевић покушао да појача дефанзиву увођењем Александра Шћекића уместо Јунгџун Гоха, али ни то није помогло, па је Владислав Кабајев у 55. минуту повећао на 4:1. Партизан је смањио на 2:4 другим голом на мечу Салдање. Асистент је био резервиста Ибрахим Зубаиру.

Штопер Денис Попов је у 83. минуту повећао на 5:2 кад је из непосредне близине послао лопту у мрежу послије асистенције резервиста Назара Волошина.

Управо је Волошин био асистент и за шести гол, у 90+2. минуту резервиста Александар Пихалонок је поставио коначан резултат. Утакмицу је са трибина Лублин Арене пратило око четири хиљаде навијача Динама. Реванш меч играће се у Београду, 31. јула од 20 часова, а главни судија биће Маријан Александру Барбу из Румуније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана