Фудбалери добојске Слоге коначно заиграли на свом стадиону: Реми на отварању „Лука”

Дарко Пашагић
Foto: Г.С.

ДОБОЈ - Фудбалери Слоге у генералној провјери пред старт првенства играли против бијељинског Радника неријешено, 1:1. Овај сусрет остаће упамћен по томе што су се Добојлије коначно вратиле на своје „Луке”, на којима нису били играчи практично цијело прошло првенство због постављања хибридног терена.

Изабраници Владе Јагодића дошли су до предности у 22. минуту поготком Дејана Милићевића, а Радник је изједначио голом Ђорђа Пантелића у 47. минуту из пенала. Сусрет су обиљежиле и двије тешке повреде, домаћег играча Милана Милановића и фудбалера Радника Небојше Гаврића, којем је поломљена вилица.

- Очекивано тврда утакмица за генералку, а на то је доста утицало и спарно вријеме. Изузетно добар терен требало је да буде инспирација и једним и другим. Утакмица је била јако чврста, тврда и са доста прекида тако да се и није могло видјети нешто лијепо. Замијенио сам све играче, нажалост Милановић нам је доживио тешку повреду, видјећемо шта снимак каже. Тако да се ова утакмица могла искомпликовати више него што смо колега Ђурић и ја очекивали - истакао је Јагодић.

Задовољан је урађеним током припрема.

- Имамо широк избор играча, а изабраћемо оне који могу највише у овом моменту. Мало сам задовољнији другим полувременом, изузев ситуације на самом почетку. Не смијемо онако неопрезно направити пенал. Хвала свим навијачима који су дошли да ово испрате и надам се да се видимо у великом броју на првој првенственој утакмици - додао је Јагодић.

На другој страни Велибора Ђурића највише је забринула Гаврићева повреда.

- Он ће већ данас бити оперисан и ради се прелому вилице. Нажалост он нам је био веома важна карика у екипи, сада је сигурно да га неће бити већи дио јесењег дијела шампионата. Што се тиче игре морам бити задовољан, јер смо показали да се можемо добро носити са Добојлија, који су прошле године били пријатно изненађење међу премијерлигашима - нагласио је Ђурић.

Премијерни меч

Први меч у новој сезони Премијер лиге БиХ фудбалери Радника одиграће у Габели, гдје ће у суботу од 18.45 часова бити гости код ГОШК-а. Уједно ће ово бити и премијерна утакмица у новом шампионату.

- Имамо довољно времена да се припремимо за овај дуел који ће и за једну и за другу екипу бити веома важан, јер нас многи виде као главне кандидате за селидбу у нижу ранг - нагласио је тренер Радника Велибор Ђурић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана