Фудбалери Борца вечерас од 20 часова играју против Војводине

Дарко Пашагић
Фудбалери Борца вечерас од 20 часова играју против Војводине

НОВИ САД - Фудбалери Борца вечерас од 20 часова на стадиону “Карађорђе” у Новом Саду одиграће пријатељску утакмицу против Војводине, а овај меч биће им генерална провјера пред први сусрет другог кола квалификација за Лигу конференција, који ће 27. јула одиграти у Бечу против Аустрије.

Шеф стручног штаба Бањалучана Винко Мариновић нагласио је пред ову утакмицу да ће то бити прилика да се још једном види колико је екипа добро одрадила припреме. 

- Овај меч послужиће нам да евентуално отклонимо и посљедње недоумице у вези са саставом, који ће за осам дана истрчати на “Ђенерали арену” у Бечу. Иако утакмица нема такмичарски карактер сигурно ће бити веома борбена и динамична, јер је и за Новосађане ово посљедња провјера пред наступ на европској сцени - нагласио је Мариновић.

Сигурно да је стручни штаб Бањалучана током припремног периода имао веома тежак задатак, јер је ту разлику од прошле сезоне “црвено-плави” дрес задужило чак 12 нових фудбалера: Себастијан Ерера Кардона, Рослан Барски, Ранко Јокић, Немања Михајловић, Макс Јурај Ћелић, Василије Терзић, Хозе Кортес, Дамир Хреља, Зоран Квржић, Стефан Фићовић, Слободан Ђекић и Милан Макарић.

- Ријеч је о искусним играчима који су се већ прилагодили на нову средину, али наравно да је највећи проблем уигравање екипе. Нажалост у Новом Саду нећу имати прилику да видим на дјелу све наше играче. На терену неће бити Јове Лукића, који је добио ударац у ребра, одраније повријеђеног Александра Субића, као ни Хреље и Кулашина. Неће бити ни Макарића, који ће се екипи тек прикључити - наставио је Мариновић.

Искусни стручњак је рекао да је стручни штаб “црвено-плавих” детаљно анализирао игру Аустрије, против које ће одиграти двомеч на европској сцени.

- Њихов можда и највећи квалитет је колектив и германска дисциплина од које не одустају док траје утакмица. Сигурно да ће нам највећа опасност пријетити од нападача Хариса Табаковића, који је прошле године био други стријелац аустријског шампионата са 17 погодака.

Овај 29-годишњи нападач зна да искористи сваку грешку ривала, тако да ће нам један од главних задатака бити да њега зауставимо, али наравно да он неће бити једина опасност - додао је Мариновић.

Одавно је познато да су Војводина и Борац братски клубови и да навијачке групе Новосађана и Бањалучана, “Фирма” и “Вултуреси” имају веома чврсту сарадњу. Да је тако свједочи и сајт Новосађана на којем између осталог стоји да ће гост “лала” бити братски Борац. Челници Војводине одлучили су да улаз на стадион “Карађорђе” буде бесплатан.

Улазнице

Предсједник Борца Милан Тегелтија истакао је да ће навијачи “црвено-плавих” улазнице за први меч другог кола квалификацијама за Лигу конференција моћи купити у Бањалуци.

- За наше навијаче који намјеравају да бодре клуб на утакмици у Бечу против Аустрије биће обезбијеђено 1.450 улазница у гостујућем сектору. Од тог броја 700 карата моћи ће се купити у Бањалуци у организацији наших навијача, а остатак у гостујућој фан зони у Бечу, док би 700 карата требало да нам стигне у петак и продаја ће бити одмах организована, без икаквог одгађања - нагласио је Тегелтија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана