Фудбалери Борца сутра играју први меч против КИ Клаксвика

Дарко Пашагић
Фудбалери Борца сутра играју први меч против КИ Клаксвика

БАЊАЛУКА – Пред фудбалерима Борца сутра од 19 часова на стадиону "Терсфелур" у Торшауну је нови европски испит овог љета, у којем ће пу првом мечу трећег кола квалификација за Лигу Европе гостовати код шампиона Фарских Острва, Ки Клаксвика.

Иако су сви са олакшањем дочекали вијести да су послије елиминације од ПАОК-а у другом колу квалификација за Лигу шампиона Фарани наредни ривал, шеф стручног штаба Борца Младен Жижовић позива на опрез и нагласио је да се не ради о нимало наивној екипи.

- Не смијемо ни у једном тренутку да потцијенимо екипу са Фарских острва, јер су прошле године играли у групној фази Лиге конференција, гдје ми желимо да се пласирамо ове сезоне. Тамо су пружили запажене партије, а прије тога су избацили Ференцарош. Освојили су у групи четири бода и свим ривалима били су веома тврд орах. Одлични су на прекидима, играју дугим лоптама. Играју помало агресивно и веома суи акктивни према напријед. Уз све то терен је са вјештачком травом, а температура седам, осам степени. Зато морамо бити и те како опрезни да би дошли до повољног резултата – рекао је Жижовић.

Стратег "црвено-плавих" је истакао да су циљеви високо постављени. 

- Појачали смо са три нова играча, а послије посљедњег тренинга пред пут видјећемо, која ће двојица путовати, јер толико можемо нових имена да пријавимо код УЕФА у односу на претходни меч. Сигурно је да ће бити још нових имена на Градском стадиону, јер желимо да на свакој позицији имамо бар два квалитетна фудбалера. Стандардне стално дижемо, јер желимо да ова сезона буде за памћење, а изазова је много. Сем Европе, ту је Премијер лига, Куп БиХ, Куп Српске, Куп града.... – наставио је Жижовић.

Причао је и здравственом билтену.

- Јово Лукић, који је замијењен против ПАОК-а у реваншу због повреде пропустио је неколико тренинга, али сада ради нормално. Није можда на 100 одсто спремности, међутим, сигурно ће се наћи међу путницима за Фарска острва. Имамо још неколико мањих проблема, али вјерујем да ће се сви планирани играчи наћи у записнику – додао је Жижовић.

Једно од појачања Борца овог љета везни фудбалер Дино Скоруп премијерне наступе у новом клубу забиљежио је у дуелима против грчког шампиона.

- Добро смо се припремили за овај меч у којем је улог веома велики. Ривал је добро анализиран и вјерујем да можемо до резултата, који ће у реваншу поново напунити стадион нашим навијачима. Моје прве утакмице у дресу Борца нису биле резултатски успјешне, зато вјерујем да ће сада бити много боље – истакао је Скоруп.

Реванш утакмица између Борца и КИ Клаксвика одиграће се  15. августа на Градском стадиону у Бањалуци са почетком од 21 час, а већ сутра ће почети продаја карата за овај меч. Цијене ће бити непромијењене у у односу на дуел против ПАОК-а.

То значи да че се улазнице за источно трибину продавати по 20 марака, за западну сектор А и Д по 30, а сектор Б и Ц по 40 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана