Фудбалери Борца путују за Солун: Желимо што дужу европску причу

Дарко Пашагић
Фудбалери Борца путују за Солун: Желимо што дужу европску причу

БАЊАЛУКА - Фудбалери Борца, који јутрос путују за Солун, гдје ће сутра од 20.30 часова на стадиону “Тумба” играти први сусрет другог кола квалификација за Лигу шампиона против ПАОК-а желе да овосезонска европска прича траје што дуже.

Након што су у првом колу послије бољег извођења пенала елиминисали албанског шампиона Егнатију и тако обезбиједили још најмање шест европских утакмица и најмање плеј-оф за Лигу конференције на Градском стадиону су одахнули и сада императив пребацују на страну трофејног грчког клуба, који је по предвиђанима љубитеља фудбала апсолутни фаворит у овом двомечу.

- Надам се да ће ова европска прича трајати што дуже. Двомеч са ПАОК-ом је награда за цијелу прошлу сезону, али и за тријумф у двомечу против Егнатије. Свима је јасно ко нам је наредни ривал, а оно што нас једино повезује је да смо основани исте године. Сам податак да се ради о 15 пута скупљем тиму од нас довољно говори да су апсолутни фаворити - нагласио је шеф стручног штаба Борца Младен Жижовић.

Ипак стратег Бањалучана је истакао да нико играчима, управи, стручном штабу и њему не може да ускрати право на наду да могу елиминисати славни клуб.

- Пред дуеле са Албанцима смо били под великим психолошким притиском, али се све на крају све срећно завршило. Борац је послије скоро пуних 50 година елиминисао неког ривала на европској сцени након двомеча и то нам је дало додатну снагу за предстојеће дуеле са ПАОК-ом. Сматрам да смо сада ми у благој психолошкој предности, јер су Грци као апсолутни фаворити под већим притиском. Покушаћемо у Солуну да одиграмо утакмицу послије које ћемо имати резултат који нам даје право на наду да у реваншу заједно са нашим вјерним навијачима, који ће бити 12. играч, можемо направити чудо и доћи до трећег кола квалификација за Лигу шампиона, чиме бисмо обезбиједили групну фазу Лиге конференције, што нам и јесте крајњи циљ ове сезоне на међународној сцени. Наше је да се надамо, боримо и дамо све од себе, и то нам нико не може одузети - наставио је Жижовић.

Посљедње појачање “црвено-плавих” наћи ће се међу путницима за Солун.

- Он је пријављен за друго коло и биће у конкуренцији за тим. Једино не можемо да рачунамо на повријеђеног Алекса Пихлера. Сигуран сам да ће сви који изађу на терен пружити максимум да се са што бољим резултатом врате у Бањалуку - додао је Жижовић.

Стријелац одлучујућег пенала у Елбасану био је млади Давид Чавић, који је рекао да ће другови и он скупо продати кожу у двомечу са Грцима.

- Против Егнатије смо сви дисали као један, међусобно се бодрили и тако давали једни другима додатну снагу и мотив. Тако ће бити и овог пута. Нико нам нема право одузети наду и сигуран сам да ништа није немогуће. Наши навијачи су нас сјајно бодрили у првом мечу против Егнатије, било их је неколицина и у Албанији. Вјерујем да ће их бити и у Солуну, а поготово у реваншу на Градском стадиону. Морамо играти не само за себе, већ и за њих, као и за све присталице борца и љубитеље фудбала у Републици Српској - рекао је Чавић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана