Фудбалери Борца пред реванш са Бечлијама: Аустрији респект, али идемо даље

Д.П.
Foto: Д.П.

БАЊАЛУКА – Фудбалери Борца са доста оптимизма дочекују реванш сусрет другог кола квалификација за Лигу конференције против Аустрије из Беча, који се игра сутра (четвртак) од 20,30 часова на Градском стадиону.

Иако су у првом сусрету прошлог четвртак поражени са 0;1 "црвено-плави" вјерују да дисциплинованом игром могу на плећа положити великог ривала и тако обезбједити пласман у наредни круг такмичења.

- Одмах по повратку из Беча осјетили смо дивну атмосферу, видјели смо да читав град дише за Борац. Било је уживање радити ову седмицу, момци су доста добро то урадили и надам се да ће то пренијети на терен. У првом мечу смо одиграли доста добро, можда је резултат могао да буде и другачији, али нисмо искористили своје шансе. Аустрија је доста чврста екипа, играју са доста интензитета и пресинга – нагласио је шеф стручног штаба Борца Винко Мариновић.

Очекује добру игру свог тима, али и велику подршку са трибина, која ће његовим изабраницима помоћи да буду још бољи на терену.

- Посматрали смо њихов сусрет против Штурма у првом колу Бундеслиге у којем су на свом терену поражени са 0:3. Добили су два поготка из прекида и то би могла да буде шанса – наставио је Мариновић.

На питање новинара да ли ће бити лакше играти зато што у редовима гостију више нема Хариса Табаковића, који је каријеру наставио у берлинској Херти кормилар Бањалучана је кроз смијех одговорио:

- Боље би било да је Табаковић отишао прије седам дана. Он им је сигурно био важан играч и добра је околност што он не игра. Сада на располагању имају још два млада центарфора Мухарема Хусковића и Ромеа Вучића, али сигурно њихов тренер има још опција у рукаву – додао је Мариновић.
Новајлија у редовима Борца Немања Михајловић одушевљен је атмосфером у Бањалуци, која влада пред овај сусрет, али и навијањем симпатизера Борца у Бечу на првом сусрету.

- Користим овоу прилику да се јавно захвалим навијачима за навијање у Бечу, јер су нам били додатни вјетар у леђа. Очекује да тако буде и на Градском стадиону. Са добром подршком све је могуће. Зато Аустрији респект, али ми идемо даље – нагласио је Михајловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана