Фудбалери Борца почињу операцију “Европа”

Дарко Пашагић
Фудбалери Борца почињу операцију “Европа”

БАЊАЛУКА - Фудбалери Борца јутрос путују за Словенију, гдје ће се у термама Зрече све до 28. јуна припремати за сва искушења која их очекују у предстојећој сезони.

Недавно именовани шеф стручног шта Младен Жижовић на пут ће повести 22 играча и три голмана, али се очекује да се током рада у Словенији екипи прикључи још неколико појачања.

- Непосредно пред полазак знаћемо ко ће се наћи у аутобусу, јер тренутно имамо неколико ровитих фудбалера који ће нам се прикључити неколико дана касније. У овом тренутку жеља нам је да што прије комплетирамо екипу, да би се што боље заједно уиграли, а припремили за сва искушења која нас очекују - нагласио је Жижовић.

Прво искушење Бањалучане очекује веома брзо, јер ће се први мечеви првог кола квалификација за Лигу шампиона играти 9. и 10. јула, а реванши су на програму седам дана касније. Ко ће бити противник “црвено-плавих” знаће се сутра послије жријеба у Ниону.

- Практично у Словенији почињу припреме за операцију “Европа”. Тешко је рећи у овом тренутку ко би нам највише одговарао, али је јасно да на међународној сцени нема лаких противника. Зато морамо да се што боље припремимо за тај двомеч - категоричан је Жижовић, који је на клупу Борца сјео 11. јуна.

Још увијек се привикава на екипу, али и она на њега и сматра да ће до потпуног упознавања доћи за вријеме ових припрема у Словенији.

- Тада проводимо много више времена заједно и то је идеална прилика да свако о сваком сазна нешто више. Оно што је најбитније јесте то да ће нам по прогнозама временске прилике ићи наруку и да би требало да урадимо све што смо планирали - наставио је Жижовић.

Бањалучани би требало да одиграју три утакмице на припремама, а још је неизвјестан посљедњи ривал.

- Одавно се зна да већ 19. јуна играмо против словеначког Цеља, а да ће нам ривал пет дана касније бити румунска УТА Арад. Посљедњи меч планиран је за 27. јун и тад би требало да се састанемо са београдским Партизаном, али то још није званично потврђено. Чим сутра сазнамо име ривала на европској сцени почећемо са договарањем генералке пред Европу, коју ћемо имати 3. јула. У оптицају већ имамо неколико потенцијалних ривала, а са ким ћемо се састати зависи и од тога да ли ћемо у првој утакмици на међународној сцени бити домаћин или гости – додао је Жижовић.

Појачања

Нови чланови Борца до сада су постали Јурах Кристофер Александер Каролина, Матеја Сташевић, Лука Мисимовић и голман Никола Милићевић.

- Било је доста одлазака са Градског стадиона и сигурно да се морамо још појачати, јер нас очекују искушења у Европи, Премијер лиги БиХ, Купу БиХ и Купу Републике Српске. Због тога смо планирали да се појачамо са још пет новајлија, а њихов долазак у наше редове очекујемо током припрема у Словенији - рекао је кормилар Борца Младен Жижовић.

Сарадњу на годину дана са Борцем продужио је и искусни Стојан Врањеш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана