Фудбалери Борца од 20 часова дочекују Слогу: Бићемо још бољи него против Игмана

Дарко Пашагић
Фудбалери Борца од 20 часова дочекују Слогу: Бићемо још бољи него против Игмана

БАЊАЛУКА/ДОБОЈ – У редовима Борца од премијерног сусрета петог кола Премијер лиге, у којем ће вечерас од 20 часова угостити добојску Слогу, очекују много и надају се другој узастопној побједи.

Послије побједе над Игманом од 4:1 атмосфера у екипи се знатно поправила, а још је боља откако се сазнало да ће Бањалучани због замјене домаћинства угостити Слогу и тако имати прилику да упишу нове бодове. Наиме, два клуба су се договорила да се овај сусрет не игра на стадиону “Луке” у Добоју већ у Бањалуци због техничких разлога.

- Морамо бити опрезни против Добојлија, јер је ријеч о атипичној екипи за наше услове. Имају велики број високих играча што је њихова велика предност приликом прекида. Надам се да ћемо у дуелу с њима бити још бољи него против Игмана. Желимо наставити низ добрих игара и резултата. Задатак је исти као против Коњичана и увијек тежимо побједи. Постављени су циљеви пред нас које ћемо остварити само кроз побједе - рекао је Мариновић.

Искусни стручњак осврнуо се и на сјечу тренера, која је уобичајена за Премијер лигу БиХ. Наиме, Сарајево и Вележ већ су одлучили да промијене шефове стручног штаба иако је првенство практично тек почело.

- Код нас је то тако, сви смо ми под притиском, а тренер је увијек тај који први оде. Тако је и у окружењу, свима је потребно вријеме којег нема много, очекује се резултат. Гледамо сви да будемо што бољи - додао је Мариновић.

Новајлија у редовима “црвено-плавих” голман Милан Мијатовић очекује тежак и захтјеван меч, али не сумња у добру игру и позитиван резултат.

- Слога је физички доминантна екипа, али важно је да смо ми у добром моменту. Уколико приступ буде као у прошлом колу, сигурно је да ћемо доћи до побједе. Меч против Игмана треба да нам буде путоказ како треба да играмо – нагласио је Мијатовић, који је додао да се одлично снашао у Бањалуци и да су утисци за сада сјајни.

Стручни штаб Борца за овај дуел не може да рачуна на Ранка Јокића, Енвера Кулашина и Николу Ћетковића.

Шеф стручног штаба Слоге Владо Јагодић сваки меч против Борца емотивно доживљава, јер је то клуб у којем је био играч, директор, а екипу је са клупе водио у 109 утакмица. Уз све то са Бањалучанима је освојио титулу 2011. године, а десет година касније када су “црвено-плави” други пут били шампиони на кормилу је био првих 19 кола.

- Свака утакмица против Борца за мене је нешто посебно, јер сам у том клубу оставио добар дио свог живота, али у професионализму нема баш пуно мјеста за сентименталност. Овај меч дочекујем у веома тешкој ситуацији, али сигурно је да ћемо одиграти најбоље што можемо – нагласио је Јагодић.

Због три жута картона у екипи неће бити Срђана Грабежа, Никола Дујаковић тек је почео тренирати са екипом, Милан Милановић осјећа бол у кољену, ровит је Синиша Дујаковић, а због приватних обавеза Дејан Видић је пропустио неколико тренинга.

- Тешко је за очекивати да ће неко од њих бити у екипи, а уз све то Зоран Караћ игра утакмице под боловима. Међутим, имамо широк ростер и биће ово прилика да разиграмо још неке играче. Јасно је да екипа није у кризи игре, већ резултата, али у оваквој ситуацији тешко ће то бити поправити ­на Градском стадиону. Ипак, нема предаје – додао је Јагодић.

У осталим сусретима петог кола Премијер лиге БиХ састају се: субота: Игман – Посушје (17 часова), Жељезничар – Тузла сити (20.45), недјеља: Широки Бријег – ГОШК (19.30), Зрињски – Звијезда 09 (19.45), понедјељак: Сарајево – Вележ (21 час).

Премијер лига

1. Ш. Бријег         3        2        1        0        4:2     7

2. Сарајево 3        2        0        1        6:3     6

3. Игман     3        2        0        1        6:7     6

4. Вележ     3        1        2        0        6:1     5

5. ГОШК    4        1        1        2        4:7     4

6. Зрињски 1        1        0        0        3:1     3

7. Тузла сити        3        1        0        2        5:4     3

8. Борац     2        1        0        1        4:3     3

9. Жељезничар    2        1        0        1        2:1     3

10. Слога (Д)        3        1        0        2        2:3     3

11. Посушје         3        1        0        2        2:5     3

12. Звијезда 09     4        1        0        3        4:11   3

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана