Фудбалери Борца из Козарске Дубице вриједно тренирају: Дрвеница чека Колумбијце

Дарко Пашагић
Фудбалери Борца из Козарске Дубице вриједно тренирају: Дрвеница чека Колумбијце

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Повратник у прволигашко друштво Борац са припремама је почео 5. јула, а према ријечима шефа стручног штаба тима из Козарске Дубице Раде Дрвенице уводне двије седмице протекле су у најбољем реду.

Иако су температуре ових дана у цијелој Републици Српској далеко више од просјека фудбалерима не смета ни прави топлотни талас да испуњавају све оно што од њих тражи стручни штаб.

- Заиста је ових дана паклено бити на отвореном, а камоли тренирати. Међутим, фудбалери све то стоички подносе и на томе им треба одати признање. Сви су свјесни да се морамо добро припремити за сезону у којој нас очекује пуно искушења - нагласио је Дрвеница.

Прошли пут су Дубичани у елити играли двије сезоне, а сада желе да то буде знатно дуже.

- На срећу успјели смо се експресно вратити и сада имамо знатно више искуства него раније. Наш једини циљ у новој сезони неће бити само опстанак, већ да екипа оствари што бољи пласман. Сматрам да је реалност да будемо пласирани негдје до 10. мјеста - наставио је Дрвеница.

Овај млади стручњак на прозивци је имао 23 фудбалера, којима се прикључило неколико новајлија.

- Дрес Борца у овом прелазном року задужили су: Владо Копривица (Слобода, Мркоњић Град), голман Арсеније Матијаш (Крупа), Александар Малбашић (Козара), Дејан Глишић (Козара) и Колумбијац Хуан Камиљо Москијера. Ту је још неколико играча на проби. У наредним данима требало би да на стадион “Ђолови” дођу још три фудбалера из Јужне Америке и тако бисмо комплетирали наше редове - рекао је Дрвеница.

У овом прелазном року редове Дубичана напустила су тројица фудбалера.

- Са нама више нису Никола Зец, Слободан Пејичић и Горан Буразор, који ће покушати да се наметну у другим срединама. Битно је да су осим Колумбијаца, који су за нас наступали и прошле сезоне и још новајлија из те земље, сви остали играчи углавном поникли у нашем клубу или су из околних мјеста. Наша оријентација и у будућност биће да се ослањамо на младе фудбалере, који су поникли у нашим омладинским селекцијама - изјавио је Дрвеница.

За 22. јул заказана је контролна утакмица против Жељезничар Спорт тима.

- Три дана касније играћемо против Мославине у Кутини, за 29. јул је заказан дуел против Рудара из Каменграда, а 5. августа имамо генералну провјеру против Текстилца у Дервенти - додао је Дрвеница.

Козара

Фудбалери Борца у досадашњем току припрема одиграли су једну контролну утакмицу у којој се поражени од Козаре из Градишке са 0:2.

- На овом сусрету играле су практично двије екипе по једно полувријеме и у оба смо примили по један погодак. Резултат је био у другом плану, а најважније је да су се играчи добро истрчали и да је сусрет протекао без повреда - нагласио је шеф стручног штаба Борца Раде Дрвеница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана