Жижовић тражи побједу на "Пецари"

Дарко Пашагић
Foto: Агенције

БАЊАЛУКА - Вријеме за славље и радовање је прошло, а велика побједа у Никозији над Апоелом мора бити стављена у архиву, истакао је шеф стручног штаба Борца Младен Жижовић пред гостовање на “Пецари” у Широком Бријегу, гдје Бањалучани од 18 часова бију битку са истоименим домаћином.

Биће то посљедњи сусрет 11. кола Премијер лиге БиХ који обје екипе дочекују у добром расположењу, јер су Широкобријежани у прошлом колу остварили вриједну побједу на гостовању у Посушју. С друге стране, Борац се сјајно представио на европској сцени, а и традиција му иде наруку, јер је наредног ривала савладао у четири посљедња дуела на његовом терену (три пута у првенству и једном у Купу БиХ).

- Широки Бријег осокољен побједом у Посушју сигурно жели да направи нови позитиван резултат. Имамо неколико ровитих, повријеђених, уморних играча, тако да ћемо пред саму утакмицу донијети одлуку ко ће играти. Надам се да смо се добро освјежили и да ћемо бити спремни за ову веома битну утакмицу у којој тражимо нова три бода и останак у самом врху табеле - нагласио је Жижовић.

Кормилар “црвено-плавих” је још једном истакао да је потребно “спустити лопту на земљу”.

- Послије оваквих утакмица дође до великог пражњења, како физичког, тако и психичког. Емоције су биле велике послије утакмице, то треба сад да спустимо и да се вратимо у нашу реалност. Треба да радимо оно што најбоље знамо, а то је да покушамо да донесемо још једну побједу. Квалитетан противник, плус квалитетан терен, свима у лиги је битно да имамо добре терене и да на њима можемо да развијемо добру игру - наставио је Жижовић.

У екипи неће бити Себастијана Ерере, који је дан послије меча на Кипру постао отац дјевојчице Кларе.

- Овом приликом желим да му честитам. Као да је знао да ћемо га пустити два, три дана, па има три жута картона. Спојићемо му то, честитам му - додао је Жижовић.

Фудбалер Борца, Словенац Алекс Пихлер похвалио је атмосферу у екипи и рекао да су најбољи производ тога добри резултати.

- Иза ове супер утакмице коју смо одиграли на Кипру чека нас лигашка. До сада смо показали да смо и на терену и ван њега баш добри, свлачионица дише како треба и то се показује и на терену -  рекао је Пихлер.

Остали резултати 11. кола Премијер лиге: Вележ - Посушје 3:0 (Млинарић 56. пенал, Муселијани 65, Хаскић 82), Слобода - Зрињски 0:1 (Сурдановић 36) Игман - Сарајево......

Парови 12. кола, које се игра  у суботу и недјељу, 2. и 3. новембра: Радник - ГОШК, Слога - Зрињски, Слобода - Сарајево, Игман - Посушје, Вележ - Борац, Широки Бријег-  Жељезничар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана