Фудбалери Борца данас играју прву контролну утакмицу у Анталији

Дарко Пашагић
Фудбалери Борца данас играју прву контролну утакмицу у Анталији

АНТАЛИЈА - У склопу четрнаестодневних припрема у Анталији фудбалери Борца данас од 16.30 часова по локалном, односно од 14.30 по средњоевропском времену играју у Белеку први контролни сусрет у којем ће им ривал бити руски премијерлигаш Балтика.

Биће ово прва од шест провјера изабраника Винка Мариновића у Турској, а прије поласка у Анталију јесењи шампион Премијер лиге БиХ је у контролном сусрету савладао градског ривала БСК са 8:0.

С друге стране, тим из Калињинграда не стоји баш најбоље у руском шампионату и послије 18 одиграних кола налази се на претпосљедњем, 15. мјесту, и сигурно му у наставку сезоне предстоји велика борба да сачува елитни статус. Очекује их веома тежак задатак, јер два посљедњепласирана клуба директно се селе у нижи ранг, док 13. и 14. на табели играју бараж за опстанак.

- Не стоје најбоље у њиховој лиги, али је сигурно да је руски премијерлигаш веома адекватан противник за нас у овом тренутку. Иако је у оваквим утакмицама резултат у другом плану, било би лијепо да побиједимо. Најважније је да се сусрет заврши без икаквих повреда и да све прође у најбољем реду - нагласио је пред овај меч помоћни тренер Бањалучана Борис Распудић.

Бањалучане је у Анталији дочекало сјајно вријеме и идеални услови за рад и тренирање.

- Ово су услови које сваки фудбалер може само да пожели и била би права штета да нисмо и ове зиме дошли на припреме у Турску. Осим сјајних терена, и вријеме нам иде наруку и надам се да ће тако бити до краја нашег боравка у Анталији - наставио је Распудић.

Изабраници Винка Мариновића одрадили су и први тренинг на којем се видјело да свих 28 путника за Анталију жели да се наметне стручном штабу и избори мјесто у стартној постави. Иако је временска разлика у односу на Бањалуку два часа, то се није видјело на терену и сви фудбалери су дјеловали спремно за сва искушења која их очекују до краја напорног припремног периода.

- Први тренинг протекао је у сјајној атмосфери, а на њему није било једино Слободана Ђекића, који се жали на лакшу повреду. Вјерујем да ће тај проблем бити веома брзо ријешен и да ће се и он веома брзо прикључити саиграчима у тренажном процесу - додао је Распудић.

Пишек

Доскорашњи фудбалер Борца Јанез Пишек у наставку сезоне играће за словеначког прволигаша Алуминиј из Кидричева који се бори за опстанак. Овај Словенац, који је међу Бањалучане стигао у фебруару 2023. године, у прошлој сезони забиљежио је десет, а у овој само четири премијерлигашка наступа за “црвено-плаве”, тако да је пола године прије истека уговора дошло до прекида сарадње.

- Познајем тренера, стручни штаб, тим и вјерујем да је моја одлука исправна. Сматрам да могу помоћи екипи, подићи ниво игре и бити лидер на терену - рекао је Пишек.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана