Фудбалери Борца данас (18) у Ужицу играју пријатељску утакмицу против шампиона Србије

Дејан Кондић
Фудбалери Борца данас (18) у Ужицу играју пријатељску утакмицу против шампиона Србије

УЖИЦЕ - Фудбалери бањалучког Борца од 18 часова на стадиону “Радомир Антић” у Ужицу против Црвене звезде играју прву пријатељску утакмицу откако су отишли на припреме на Златибор.

Први филтер након дрила тренера Винка Мариновића, који на српској планинској љепотици траје од понедјељка, Борчеви играчи имају против најтежег могућег ривала, директног учесника групне фазе Лиге шампиона. Биће то велики изазов за све њих, али и прилика да се огледају против озбиљног ривала какав их чека у европским дуелима. Бечка Аустрија можда није на нивоу београдских “црвено-бијелих”, али је српски шампион одличан такмац да Борчеви играчи осјете дах европских окршаја. Тренер Бањалучана Винко Мариновић, некад и сам првотимац Црвене звезде, сматра да ће дуел против његовог бившег клуба бити добра провјера за његове изабранике.

- Можда нам овај меч пада мало и прерано, јер се још нисмо комплетирали у обиму у ком ми желимо, међутим, биће то једна добра провјера с обзиром на то да је Звезда квалитетан противник, учесник Лиге шампиона. Ова провјера ће нам показати ствари на којима још треба да радимо, да ли смо на добром путу, шта је добро, а шта не у нашем раду. Надам се да ће ћемо изгледати доста добро. Гледаћемо да свим играчима дамо прилику да заиграју. Иначе, овдје на Златибору имамо стварно добре услове, све оно што нам је потребно. Послије меча са Звездном прелазимо на терен на којем су они тренирали, тако да ће услови бити још бољи. Лично сам обишао терен, сјајан је заиста - рекао је Мариновић.

Дрес београдског великана у једном дијелу својих каријера, поред тренера Мариновића, носили су и голман Бојан Павловић, те новајлије Ранко Јокић, односно Стефан Фићовић, али и Никола Пејовић. Поуздани штопер, иначе члан “класе 1998” тима “црвено-бијелих”, сматра да је пред њим и његовим саиграчима одлична провјера.

- Играмо против тима који је минулих неколико година стални учесник групних фаза европских купова и то је одлична ствар за нас, да се одмеримо са једном таквом екипом. Биће то одличан тест да видимо шта нас очекује против Аустрије. Радујемо се утакмици, желимо да прикажемо добру партију и да покушамо остварити добар резултат. Гледао сам нашег ривала у његовом првом припремном мечу овде против Ужица. Сувишно је било шта коментарисати, то је група одличних играча који праве разлику у Србији, али и у Европи. Види се да су на почетку припрема, односно да су у пуном тренажном процесу. Вероватно су им мало и ноге “тешке”. Нису још на максимуму, али нисмо ни ми. У припремним утакмицама је све могуће, наше је само да одрадимо оно што тренер тражи од нас - истакао је Пејовић.

Треба да додамо да је сарадњу са Бањалучанима раскинуо крилни нападач Обрен Цвијановић, који је имао уговор до краја јануара 2024. године.

Савић

Фудбалери Борца смјештени су у хотелу “Палисад”, гдје је база и експедиције Црвене звезде. Борчев штопер Никола Пејовић наглашава да се играчи срећу у лобију хотела и друже.

- Јако добар пријатељ сам са чланом Звездиног стручног штаба Вујадином Савићем. Чим смо дошли, попили смо пиће, испричали се. Дружимо се и ван фудбала, али, генерално, у хотелу се сви срећемо и разменимо коју реч - открио је Пејовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана