Фудбалери Аргентине кренули на прославу у центру Буенос Ајреса VIDEO

Танјуг
Фудбалери Аргентине кренули на прославу у центру Буенос Ајреса VIDEO

БУЕНОС АЈРЕС - Аутобус са фудбалским репрезентативцима Аргентине кренуо је данас у побједничку параду из сједишта Фудбалског савеза ове земље (АФА) до центра Буенос Ајреса гдје ће их поздравити више стотина хиљада људи, преносе локални медији.

Аутобус је кренуо из комплекса АФА, који се налази 32 километра од центра Буенос Ајреса.

Централна прослава биће одржана на тргу “Обелиск” по доласку фудбалера, пошто су, како преносе локални медији, огромне гужве на улицама престонице Аргентине.

Медији преносе да је аргентинска влада прогласила уторак за државни празник, а на улицама Буенос Ајреса се налази већ неколико стотина хиљада људи. Фудбалски репрезентативци “гаучоса” су рано јутрос допутовали у главни град Аргентине из Дохе.

Фудбалска репрезентација Аргентинe освојила је титулу свјетског шампиона, пошто је у недјељу послоје бољег извођења пенала побиједила Француску, а Лионел Меси је проглашен за најбољег играча Мундијала.

Хиљаде људи дочекале су репрезентативце на самом аеродрому, а до поднева су се стотине хиљада окупиле у централном дијелу града са заставама, транспарентима и ватрометом.

Они славе нову титулу првака свијета послије 36 година.

-Ово је лудо, невјероватно је, најбоља ствар која може да вам се деси у животу - рекао је Матијаз Гомез (25), по занимању металостругар.

Рекао је да је огромна срећа видјети оволико веселих људи заједно и да су сви Аргентинци данас уједињени.

Буенос Ајрес слави без прекида од када је Аргентина савладала Француску у финалној утакмици у Дохи прије два дана. Ово весеље привремено је маскирало економске проблеме у овој јужноамеричкој земљи, која се суочава са једном од највећих стопа инфлације у свијету.

Играчи Аргентине провели су неколико сати у фудбалском центру поред аеродрома, а потом су кренули у град отвореним аутобусом са натписом “Свјетски шампиони” и три звјездице које су симбол три титуле.

Фудбалери су плесали и поздрављали се са навијачима који су окружили аутобус. Полиција је морала да задржи људе даље од возила да би оно могло да настави спору вожњу до центра града.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана