Фудбалер Срђан Мрзић ће ипак играти у елитном рангу: Премијер лига велики изазов

Дарко Драгичевић
Фудбалер Срђан Мрзић ће ипак играти у елитном рангу: Премијер лига велики изазов

КОЊИЦ - Фудбалски клуб Крупа након сјајне сезоне у Првој лиги Републике Српске ипак није добио лиценцу за Премијер лигу БиХ. Прошле сезоне екипа из кањона Тијесно је афирмисала неколико младих играча, а један од њих Срђан Мрзић ће ипак заиграти у елитном рангу.

Наиме млади играч је потписао за Игман из Коњица и наредне сезоне ће играти у премијерлигашу гдје жели да настави са афирмацијом. Прошле сезоне је у Првој лиги Републике Српске постигао 16 голова и био други стријелац екипе те је скренуо пажњу на себе.

- Прошла сезона је била пун погодак за мене. Имао сам сјајан учинак у првенству и доживио пуну афирмацију. За то све заслуге иду екипи и стручном штабу. Играли смо нападачки фудбал који мени у потпуности одговара. Крупа је заиста остварила сјајне резултате и искористио бих прилику да им још једном захвалим на свему што су урадили за мене и помогли ми да постанем бољи играч. Желим им пуно среће и успјеха у наредној сезони - поручио је Мрзић.

Његов нови клуб је Игман из Коњица. Прошле сезоне су сјајним финишем изборили опстанак у Премијер лиги БиХ, а ове желе додатни напредак. Већ су почели са стварањем екипе, а Мрзић истиче да се лако опредијелио за нови клуб.

- Једноставно када вас позову људи као што су Зајко Зеба и Хусреф Мусемић морате осјетити задовољство, јер то значи да сте скренули пажњу својим играма. Сама помисао да ћу играти и тренирати са играчима које сам до прије двије-три године гледао на ТВ-у и дивио се њиховим потезима у мени је пробудила још већу жељу за доказивањем. Знам да могу доста да научим и напредујем уз њих, сходно томе мислим да ми је ово прави пут и добра одлука - истакао је Срђан.

Елитни ранг такмичења је много квалитетнији од Прве лиге Републике Српске, али млади фудбалер истиче да се не плаши изазова и да треба да се наметне квалитетним радом.

- Премијер лига БиХ је за мене нешто ново, пошто до сада нисам имао прилику да играм на овом такмичењу, али исто тако имам велику жељу да успијем и узбуђен сам. Што се тиче нашег клуба мислим да имамо екипу гдје је спој искуства и младости, тако да ове сезоне можемо очекивати и пробој у горњи дио табеле. Пред нама су квалитетне припреме које треба што боље да искористимо - додао је на крају бивши члан Крупе.

Одлично сам примљен

Мрзић вјерује да ће се брзо уклопити у нови тим

- Одлично сам примљен у екипи. Искрено познавао сам прије доласка у Игман само једног момка Велића и то из млађих селекција БиХ, али мислим да ћу се брзо уклопити, јер је у екипи одлична атмосфера, тако да неће бити проблема - додао је млади фудбалер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана