Фудбалер Лука Куленовић представљен у чешком Словану: Жељан сам доказивања

Дарко Драгичевић
Фудбалер Лука Куленовић представљен у чешком Словану: Жељан сам доказивања

ЛИБЕРЕЦ - Нападач Лука Куленовић и званично је постао нови члан Слован Либереца. Бивши центарфор добојске Слоге тако се опет отиснуо у иностранство, а већ има искуство јер је играо у сусједној Словачкој за Тренчин.

Куленовић је требало да појача Либерец у зимском прелазном року, али се тада испријечила повреда. Ипак, за њега је најважније да је она сада прошлост.

- Добра конкуренција може само да мотивише све нас да будемо што бољи. Најважније ми да се докажем стручном штабу, навијачима. Знам шта ме очекује. Свјестан сам да ће ми припреме пред сезону бити веома важне.

Знам да је тренерски тим овдје веома добар и радујем се међусобној сарадњи. Биће забавно, вјерујем у себе и жељан сам доказивања - поручио је Куленовић.

Јасно је овом фудбалеру шта га очекује у наредном периоду.

- Висок сам и физички одлично припремљен, што мислим да је потребно за лигу. Нисам спор, али одрастао сам играјући разне такмичке системе тако да немам проблема. Вјерујем да могу помоћи екипи на којој год позицији да добијем шансу. У стању сам да се прилагодим.

Дефинитивно бих као своје главне предности описао игру главом, скок игру, мада ни технички нисам лош, ако узмем у обзир висину. Тимски сам играч - јасан је Куленовић.

Његов први циљ је да се избори за мјесто у тиму.

- Од сваког нападача се очекује да постиже голове па ни ја нисам другачији. Желим да их постижем што више. Не бих да говорим конкретан број, али лични циљеви се поклапају са тимским. Да се боримо за Европу и да дам свој допринос. При томе наравно неће бити проблем ни да будем други нападач, улазим с клупе, једноставно свјестан сам шта ме очекује и желим да помогнем тиму. Такође сам свјестан да ће прва сезона бити нешто тежа због адаптације. Али вјерујем да могу извући максимум и показати тренерима и навијачима да нису погријешили са мном - истиче Лука.

Задовољан сезоном

Нападач је истакао да је његова најбоља сезона била у Првој лиги Републике Српске.

- Моја најбоља сезона, статистички, била је прије неколико година у Првој лиги Републике Српске. Постигао сам 13 голова и имао 13 асистенција. Али мислим да сам прошле сезоне, поготово прије повреде одиграо најбоље. Постигао сам пет голова и имао три асистенције. Нажалост, повреда је покварила други дио. Ипак, вратио сам се у финишу и помогао тиму да избори опстанак. Сад сам пун самопоуздања - рекао је Куленовић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана