Фудбалер Лакташа наступ у шпанској Гвадалахари дуго ће памтити

Дарко Пашагић
Фудбалер Лакташа наступ у шпанској Гвадалахари дуго ће памтити

ЛАКТАШИ – Фудбалер Лакташа Стефан Милојевић који је као члан шпанске екипе ЦДС Уелва освојио Лигу шампиона у футсалу за глуве на турниру одржаном у Гвадалахари, за “Глас Српске” је нагласио да ће ово такмичење памтити цијелог живота.

Његова екипа послије шест побједа у финалном окршају савладала је израелски Ашод Делфинс са 3:2. Прије тога су у групи А побиједили представника Србије Нишаву из Ниша са 5:0, чешки Брно са 4:0, француски Арас са 11:0 и њемачки Дизелдорф са 3:0, потом у четвртфиналу шпански Кастељон Асоркас са 8:1 и у полуфиналу италијански Реал е Нон Соло са 4:2.

- Пресрећан сам што сам имао част да наступам за екипу која је сигурно једна од најбољих на свијету. Било је ово незаборавно искуство којег ћу се увијек радо сјећати. На овом завршном турниру наступило је 20 састава из цијеле Европе који су били подијељени у четири групе по пет тимова, а по прва два су обезбиједила пласман у четвртфинале. Цјелокупан турнир је трајао шест дана, од 5. до 10. фебруара, и могу да кажем да је било доста напорно – нагласио је Милојевић.

По његовим ријечима овогодишње издање “Деаф Цхампион Леагуе” ДЦЛ (Лига шампиона за глуве) у потпуности је испунило очекивања и још једном се показало као пун погодак.

- Било је ово 10. издање Лиге шампиона за глуве и до сада је наступао највећи број учесника. Када се зна да у свијету нема баш пуно глувих и наглувих особа онда цифра од 20 екипа никако није за потцјењивање. Оно што посебно радује да је турнир био веома посјећен, нарочито сама завршница од четвртфинала до финала, када је дворана у Гвадалахари била претијесна да прими све оне који су жељели да гледају веома занимљиве окршаје – наставио је Милојевић.

ЦДС Уелва је још једном потврдио доминацију и по шести пут постао шампион Старог континента.

- Када сам добио позив да наступам за њих на овој смотри, нисам се ни тренутка двоумио. За мене су сазнали још раније када сам играо за репрезентацију БиХ на Европском првенству у Италији, које је посматрао и тренер Уелве и био је задовољан мојим играма. Занимљиво је да је поред мене било још странаца у екипи. Играла су два Руса, један Аргентинац и један Мароканац. За ову екипу између осталих наступају футсалери који су освајали свјетско првенство, златне медаље на параолимпијским играма..., тако да је веома јака конкуренција и није се баш лако изборити за минутажу. Међутим, играње са овим врхунским мајсторима футсала је сан сваког играча и поносам сам што сам био дио колектива који је постао шампион Европе. Са пет голова које сам постигао ни мој учинак није био занемарљив – рекао је Милојевић, који је четири пута затресао мрежу Араса и једном Кастељон Асоркаса.

Захвалан је и свом матичном клубу Лакташи који му није правио проблем да отпутује за Гвадалахару и наступи на овој смотри.

- Прије свега тренеру Миљану Бајићу што ми је дао дозволу да идем, али је и вјеровао у мене. Надам се да сам му се медаљом и освојеним пехаром бар мало одужио. Сада ми остаје да се што боље концентришем на припреме и да се изборим за стартно мјесто у постави Лакташа – додао је Милојевић.

Прва лига

Припреме фудбалера Лакташа за други дио првенства су у пуном јеку, а играч овог клуба Стефан Милојевић сматра да ће његов тим бити један од најозбиљнијих кандидата за прво мјесто.

- И у првом дијелу сезоне смо показали да имамо екипу за велике домете и не видим разлога да тако не буде и у наставку првенства. Чини ми се да ћемо са играчима који су у наше редове дошли у зимском прелазном року бити још јачи него јесенас, што

нам даје за право да се надамо титули и дуго чеканом повратку у премијерлигашко друштво - нагласио је Милојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана